Rocket League – nitrojalka

2
238

Mis juhtub, kui panna ühte patta kokku ralli, jalgpall, hoki, raketimootorid, hüppavad autod ja lugematul hulgal erinevaid mütse? Selle tagajärjel valmib lõbus ja närvesööv auto-jalgpall, millele nimeks pandud Rocket League.

Raketijalka autoriks ja levitajaks on Psyonix, mille viimaseks mänguks on ka populaarne free-to-play mäng Nosgoth. Mäng ise on tõeliselt tempokas ja lihtne. Tuleb lihtsalt autoga suur pall vastaste väravasse togida. Keeruliseks teeb asja aga see, et vastane tahab teha täpselt sama ja sageli teeb seda vaat et paremini. Võistlus toimub väikesel platsil, mis näeb välja rohkem hokiväljaku, kui jalgpalliplatsi moodi, sest on ümbritsetud sõidetava seinte ja laega. Justnimelt – mängufüüsika näeb ette, et paraja kiiruse saavutades saab autoga sõita ka seintel ja isegi mingi vahemaa ka laes läbida. Pall ise on aga rohkem kerge ja põrkava rannapalli, kui jalgpalli moodi. Suurel kiirusel sellele otsa põrutades võib see teadmata suunas lennata/põrgata ja oma väravad on selles mängus tavaline nähtus.

Mäng on tõeliselt tempokas ja lihtne. Tuleb lihtsalt autoga suur pall vastaste väravasse togida.
Mäng on tõeliselt tempokas ja lihtne. Tuleb lihtsalt autoga suur pall vastaste väravasse togida.

Mängu nime järgi peaks üsna lihtsalt selle peale tulema, et autodel midagi rakettidega pistmist on. Kuid lisaks automängudes üsna tavaliseks saanud turbo kiirendusele on sõidukitele antud ka omadus hüpata. Sest mis jalgpall see ikka ilma hüppe pealt väravasse saadetud pallita on? Kõik autod on võrdsed ja erinevad omavahel vaid välimuse poolest. Mängides saab lahti lukustada erinevaid autosid, kleepse, värve nii sõidukile kui turbo tossule ning katusele kinnitamiseks mütse. Kõik need on täiesti kosmeetilise väärtusega ja ei tee kellegi sõidukit teiste omast paremaks.

Üks mäng kestab viis minutit ja mängida saab ka 1v1, 2v2, 3v3 või 4v4. Tänu sellele formaadile on saadud jalg ka üsna kindlalt e-spordi ukse vahele. Valida saab kas mängid üksi või koos A.I.’ga. Või siis valid kaaslasteks ja vastasteks päris inimesed. Tegemist on hetkel ühe populaarseima mänguga ja seepärast ei pea uude mängu saamiseks eriti ootama. See võib olla aga mängu kõige frustreerivam ja närvesöövam osa. Kui oled mängus üsna algaja, siis on ka su vastased ja kaaslased samast klassist, kuigi tihti võib tunduda, et meeskonnakaaslased on tõelised tühipead ja vastased vanad profid. Tänu chatile saab üsna pea teada kogu tõe oma ema kohta, kuid eks see ole paljudes mitmikmängudes nii. Mängu ajal tuleb aga selle lühikese aja jooksul ette palju põnevaid hetki ja ilusaid saltoga väravaid, mida hiljemaks vaatamiseks ja teiste ees uhkustamiseks endale salvestada saab.

Tegemist on ühe aasta parima itmikmänguga, mida on alati hea mängida, kui sõbrad külla tulevad.
Tegemist on ühe aasta parima mitmikmänguga, mida on alati hea mängida, kui sõbrad külla tulevad.

Saadaval on ka juba mõned lisad, mis annavad juurde uusi autosid ja mänguväljakuid, kuid ei midagi erilist. Kuna mäng koosnebki vaid online matšidest või üksikmängu hooajast, mis näevad kõik üsna sarnased välja, siis võib see kõik kiiresti tüütavaks muutuda. Kui sõpru, kellega koos split-screenis või online’s mängida pole, siis võib mängust üsna ruttu ära tüdineda. Vahetuvad vaid mänguplatsid ja vastased, kelle peale ikka ja jälle vihastada. Kahtlemata on aga tegu ühe aasta parima mitmikmänguga, mida näeb ehk tulevikus paljudel e-spordi üritustel ja mida on alati hea mängida, kui sõbrad külla tulevad.

Osta mäng siit: Steam
Platvorm(id):
PC, PS4
Ilmus: 7 juuli 2015
Arendaja: Psyonix
Levitaja: Psyonix

Lugejate hinne1 Vote
HEA
Lõbus ja kiire
Ilus pilt
Saab väravaid salvestada
HALB
Korduv
Loll A.I.
Sõltud teistest meeskonna kaaslastest
4
Hea mäng

Comments are closed.