Schrodinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark

0
135

Schrödingeri kass on kindlasti ajaloo üks kuulsamaid kasse kes kunagi elanud ning kvantmehaanikud vaidlevad siiani kas kass on pooleldi elus, pooleldi surnud. Tegemist on minu esimese sellelaadse mänguga mis on saanud inspiratsiooni teaduslikust eksperimendist ning viib su vägagi kummalistesse seiklustesse.

Nagu nimigi reedab kehastad sa mängus Schrödingeri kassi kes on paras targutaja ja jube ninatark aga eks see olegi kasside loomuses. Maailm kus kogu tegevus toimub on väga veider ja täis igasugu imelikke tegelasi keda sul tuleb abistada ja lõpuks  sealt ise terve nahaga minema pääseda. Samuti on sul kaasas sellised imelikud tegelased nagu “quarkid”  keda appi kutsuda. Kas siis vajadusel ennast üles lennutada, purustada enda all olev maapind, tulistada seinu tükkideks, ehitada platvorme jpm. Tundub lihtne mehhaanika kuid alguses ajab ikka näpud päris sassis ja pea segadusse.

Mäng ise näeb välja lihtne platvormer kus sul tuleb hüpata üle erinevate takistuste ja vaenlastele pasunasse anda. Küll aga huvitavaks teeb quarkide kasutamine kus tuleb moodustada kombinatsioone enda nelja quarki vahel, et saada mõnest takistusest edasi. Jälle see quarkide jutt, mis see quark ikka on ? Quarke on sul nelja värvi, kollane, sinine, roheline ja punane. Igaks kombinatsiooniks läheb vaja kolme quarki, et moodustada kombo. Lihtsamad on ühe värvi kombod mis aitavad sul siis lennata või purustada enda all olevaid  maapindu kuid alati ei ole nendest kasu. Siis tulebki sul veits keemikut mängida ja segada kokku erinevaid quarke, et moodustada nendest langevari või hoopis rakett millega purustada enda ees olev takistus. Kokku on sul võimalik moodustada kuni 14 erinevat kombot.

Quarks-noscale
Toredad semud keda kutsutakse Quarkideks

Terve mäng on ülesehitatud ilusasse ja värvilisse 2D maailma mis peaks pai tegema iga mängija silmale. Samuti on suurepäraselt hakkama saadud karakterite joonistamisega mis eralduvad kogu sellest värvi puketist ja on nagu kirss tordil. Mis mulle suurt muljet ja naudingut pakkus oli heli. Eriti just see kuidas tegelaste hääled on sisse loetud. Nagu wow. Sügav kummardus arendajatele ja hääl-näitlejatele. Kohati tekkis mulje nagu vaataks head animatsiooni ja unustasid, et mängid mängu.

Kellele mäng peaks sobima ? Kindlasti ei ole selleks just kõige noorem põlvkond kuna vahel erinevate kombode tegemine võtab veidi rohkem mõtte tööd ning quarkide arv on piiratud. Pilgu peaksid peale heitma kõik Raymani ja Super Mario fännid, et nautida natuke keerukamat pusle-platvormerit.

Platvorm: PlayStation 4, Xbox One, PC
Ilmus: 13 mai 2015
Arendaja: Italic Pig and Team17 Digital Ltd
Levitaja: Team17 Digital Ltd
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil

Pilt
10
Heli
10
Stoori
6.5
Mängitavus
8.5
Mängurõõm
8.5
Lugejate hinne0 Votes
0
8.7
meie hinne