Sym – Sotsiaalne ärevuskatse

0
154

… jäneseurust alla, ehk…

Sym ei ole lihtsalt su tavaline indie mäng mis on kuidagi muutumas maitsetuks freelance-progejate “asjaks”, et arendatakse indie mänge, kui samas on välja tulnud indie žanrist osad minu lemmikud nagu DayZ, This War of Mine ja nüüdseks lisandunud ka Sym. Mäng haaras mind kaasa juba esimesest hetkest kus ma ta oma arvutil käivitasin ja esimest pilgu ka mängu sisse heitsin. Ennekõike pole tegu sellise tavalise mänguga – palju on peidus justnimelt kõikide mängu tootja enda poolt tehtud maailmate kirjutistes (nt. “God is not a human” jne.) mis paneb mängija süvenema paljusse muussegi kui pelgalt graafikasse (või siinkohal selle puudumisse). Mängu graafiline lahendus on maru lihtne, mitte midagi üleliiast ega ka väga väheks just ei jää. Tavaline must-valge tore indiekas, kohati meenutab mulle pisut Limbot, aga see on ilmselt minu silmades kinni rohkemal või vähemal määral.
Mängust pisut nüüd ka, mängu point on jõuda poisieas härraga nimega Josh läbi kahe dimensioonilise maailma väljapäästva ukseni. Niisiis nagu aru võib ka juba saada toimub mäng kahes erinevas dimensioonis, mida asjalikult ära kasutades pääsed läbi tasemete.

Kaks erinevat dimensiooni
Kaks erinevat dimensiooni

Sym on pääsemine reaalsusest, oma hirmudega silmitsi seismine ja ärevushäirete all piinleva Joshi turvaline kohale juhatamine, kohati frustratsiooni tekitav ja vägagi rahuldust pakkuv juhul kui saad ühe või teise taseme taaskord läbi.
Pusle platvormikana tõeline indie lipulaev minujaoks – ei ole mul tõepoolest mängu enda kohta mitte kui midagi halba öelda, küll aga…
Võimalus on luua mängijatel endil ka uusi tasemeid ja just selle taseme loomise kohta tahaksgi natukene rantida ja seda just selle pärast, et mitte kuidagi ei tahtnud see korrektselt tööd teha minu läpakate peal proovides tasemeid ehitada touch– ja trackpadiga, hiirega oli see vähekene mugavam, kuid puuteplaati kasutades jääb kogu maailmate ja tasemete ehitamise kasutajamugavus alla igasugust normi.

Kokkuvõtteks soovitaksin ma seda kõigile, nii indie-sõpradele, indie-mitte-sõpradele, pühapäevamänguritele ja ka oma 10 aastasele õele, Sym’il on pakkuda kõigile midagi kuid täpsemalt peate juba seda ise järele proovima.

Mängitavus
9.5
Meelelahutus
9.5
Stoori ümber mängu
9.5
Tasemelooja
5
Lugejate hinne1 Vote
9.4
Hea
Tohutult lõbus
Meelelahutust tundideks
Halb
Mõningad mängusisesed glitchid
Tasemete loomine
9
Meie Hinne