Tegelik tõde DVR funktsioonist Xbox One konsoolil

0
264

Gamescom 2015 Xbox pressikonverentsil teatas Microsoft uuest DVR süsteemist Xbox One konsoolile. Mis lubab sul oma lemmik TV saateid Xbox One konsoolil salvestada, ning hiljem neid oma Windows 10 seadmetelt vaadata. Sujuvalt aga jäeti mainimata mida kasutajatel selleks vaja on.

DVR funktsioon töötab ainult konsoolidel millel on väline kõvaketas. See selgitab maha hõigatud lubadust, et TV saadete salvestamine ei sega samal ajal sinu mängimist. Sest sellega hoitakse mängimine ja TV saadete salvestamine lahus. DVR kasutamiseks Xbox One konsoolil soovitab Microsoft uut 2TB Seagate kõvaketast Xbox One ja Xbox 360 konsoolidele. Kuid töötavad ka kõik teised välised kõvakettad.

TV saated salvestatakse ja taasesitatakse vaatamiseks kuni 720p resolutsiooniga. Richard Irving Microsoftist lisab, et teoreetiliselt peaks tulevikus ka 1080i resolutsioon võimalik olema.

Hoolimata Xbox One tehnoloogiast mis lubab sul vaadata kaabel- või SAT-TV kaudu saateid oma konsoolil, töötab DVR funktsioon ainult üle õhu edastatavate saadetega. Selleks on vajalik omale muretseda Xbox One Digital TV Tuner.

Kui esimesed kaks punkti on mingil määral arusaadavad ja mõistetavad, siis kolmas tingimus jääb aga kahjuks arusaamatuks. Eriti arvestades, et Xbox One tehnoloogia võimaldab sul TV teenusepakkuja karbi oma konsooli külge ühendada ja saateid üle Xbox One vaadata.

Juhul kui teil veel ei ole ei välist kõvaketast ega Xbox One Digital TV Tuner’t. Aga te tõesti soovite DVR funktsiooni Xbox One konsoolil kasutada, siis läheb see lisalõbu teile maksma umbes 120 euro ringis. Uus ametlik 2TB Seagate kõvaketas Xbox One jaoks hakkab maksma umbes 90 euro ringis ja Xbox One Digital TV Tuner maksab 30 eurot.

[divider]LISAINFO (10.08.201)[/divider]Microsoft lubas, et Gamescom 2015 Xbox pressikonverents tuleb Euroopale suunatud. Ning DVR funktsioon hõigati samuti üritusel maha just nagu oleks see Euroopa kasutajatele suunatud. Nüüd aga selgub, et DVR funktsioon on järgmisel aastal saadaval ainult kolmes riigis: USA, Kanada ja UK. Hiljem lubatakse siiski DVR funktsioon kättesaadavaks teha ka teistes riikides nagu Saksamaa ja Prantsusmaa.

DVR