The Bridge

0
193
The Bridge

The Bridge

The Bridge on juba 2013. aastal ilmunud mäng, siis avaldati see küll esmajärgus PC’le ja kohe varsti Xbox Live Arcade keskkonda. Peale kaht ja poolt aastat otsustas mängu arhidekt Ty Taylor portida mäng ka Xbox One ja Playstation 4 konsoolidele – just esimesel konsoolil olevale variandile osutus mul võimalus küüned taha saada.

Millega on siis The Bridge näol tegemist? Mäng on nii-öelda puzzle game ehk mõistatamis mäng, kus mängija peab lahendama ülesandeid, et pääseda õigest uksest välja. Selleks tuleb lahendada füüskaliseid ja järjekorralisi ülesandeid. Nimelt tuleb keerata maailma, milles tegelane liigub, vastavalt siis paremale või vasakule, et pääseda sisse uksest, mis on pääsetee järgmise pusleni. Mäng on esialgu jaotatud neljaks peatükiks, kõigis kuus maailma. Esialgu lähevad maailmad küllaltki kiiresti ja tunduvad väga lihtsad, kuid mida mäng edasi seda keerulisemaks lähevad ülesanded. Peale mängu esialgset läbimist kahekümneneljas maailmas, pööratakse aga kõik maailmad peegelpilti ning asi läheb veel rohkem segaseks ja raskustase tõuseb. Kokkuvõttes läheb olenevalt oskustest mängu läbimiseks 6-8 tundi – ehk saame öleda, et tegemist on mõistliku ajaviitega pühapäeva lõunasse.

The Bridge - The Bend
The Bridge …The Bend

Ma ei saa öelda, et oleksin just suurm fänn seda tüüpi mängudele, kuid pean tunnistama, et The Bridge’ kasuks räägib väga kihvtilt pliiatsijoonistusstiilis tehtud presentatsioon. Escherlikus maailmast aga tüdinesin siiski küllaltki kiiresti ja nautima jäin ainult mängu väga hästi sobitatud muusikat. Kuna mäng ise on väga ühekülgne ja võib öelda, et vahel frustreerivalt üksluine ning lühike, siis kahjuks pole ka palju rohkem lisada seekordsele ülevaatele.


Võtaksin kokku mängu järgnevalt, tegemist on nagu nädalavahetuse hommikuse ristsõnaga, mida on meeldiv kohvi kõrvale lahendada – see lihtsalt tekitab natukene melanhoolse tunde erinevalt harilikust ristsõnast. Kui küsida kumba mina eelistan, siis seekord jään tranditsioonide juurde ja lahendan Ristikut rahulikult edasi.  

 

Platvorm(id): PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, Xbox One
Ilmus: PC – 22 veebruar 2013; Xbox 360 – 13 november 2013; Xbox One – 14 august 2015; PS3, PS4, PS Vita – 18 august 2015; Wii U – 20 august 2015
Arendaja: Ty Taylor and Mario Castaneda
Levitaja: The Quantum Astrophysicists Guild
Ülevaade tehtud: Xbox One konsoolil
Osta mäng siit: Steam / Xbox / PlayStation

Lugejate hinne5 Votes
HEA
Põnev illustratsioon
Soundtrack
HALB
Üksluine
Frustreerivad ülesanded
3
Keskpärane