Midagi kahtlast toimub Maple Creekis ehk Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek ülevaade

1
223

Ühes pisikeses külakeses toimub väga palju kahtlast! Kui sa aga piisavalt palju asjades sobrad, mis on üle küla laiali, siis leiad olukorras selgust. Sellega võikski lühidalt selle mängu kokku võtta.

Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek tegevus algab külas ärkamisega ja juhuslikult ei mäleta sa midagi. Sinu ülesandeks on lahendada erinevaid müsteeriume ja koguda vihjeid, mis aitavad su mälu värskendada ning lugu selgemaks muuta.

Fri_May_6_20-03-14_UTC%2B0300_2016

Mängu eeliseks on huvitav lugu. Isegi kui kogu müstika põhjustaja tuleb peagi ilmsiks, suudab mäng mitmeks tunniks tähelepanu köita. Päris tihti käis mõttest läbi, et olgu, ainult üks stseen veel! Sellele järgnesid aga märkamatult järgmised stseenid. Loo suurimaks puuduseks ongi ehk see, et üsna kiiresti saab selgeks, mis toimub ja kes kogu selle segaduse põhjustas.

Fri_May_6_20-01-08_UTC%2B0300_2016

Tegemist on tavalise “suuna ja vajuta” tüüpi mänguga, kus jalutad kaunis külas ja otsid juhtnööre. Iga natukese aja tagant leiad suure kuhja asju, kust pead leidma 12 eset. Mis on tegelikult täitsa lõbus ajaviide. Vahid ekraani ja otsid midagi taga, kui järsku avastad, et ahaa, see on mul ju nina all. Kummalisel kombel ei ole enamus neid asju, mida sa leidma pead, millekski kasulikuks vaja. Näiteks teki peal olev linnukese pilt või sulg. Iga piltmõistatuse juurest on vaja ainult ühte objekti. Piltide vaheldus võiks aga olla parem, sest üks hetk hakkavad pildid korduma, mistõttu võib asi igavaks muutuda. Samas asjad, mida leidma pead vahelduvad koguaeg ja ikka jääb midagi kahe silma vahele.

Mäng on üsna lihtne ja kogenud mängija võib jääda rohkem põnevust ihkama. Aastate pikkune Monkey Islandi ja Grim Fandago tüüpi mängude mängimine on teinud minust andeka puslede lahendaja ja lahendused tulid seetõttu üsna kergelt. Vahepeal tuleb ette ka keerukamaid mõistatusi, mis nõuavad kaartide vahel liikumist ja võib juhtuda, et isegi Bingi abi.

Mängu graafika on väga hea ja ilus. Mõned puudused siiski olid videotel ja tausta liikumistel, mis mõnikord häirisid. Üldiselt sai mängust siiski väga positiivne kogemuse. Piltmõistatuste lahendamised olid väga hästi tehtud ja osad objektid osavalt ära peidetud.

Maple Creek_ Graafika

Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek sobib neile, kes soovivad paar tundi müstilist lugu lahendada ja olla loo peategelaseks. Lisaks võib mäng olla huvitav ka noorematele, õppimaks uusi põnevaid sõnu. Mängus on üksikuid puudusi, aga üldmuljet see palju ei mõjuta. Positiivne kogemus igatahes!

Platvorm(id): iOS, PC, Xbox One
Ilmus: 16 oktoober 2014 (PC), 8 aprill 2016 (Xbox One)
Arendaja: Artifex Mundi
Levitaja: Artifex Mundi
Ülevaade tehtud: Xbox One
Mängu saab osta siit:
osta_xbox

Lugejate hinne0 Votes
HEA
Huvitav lugu
Ilusa graafikaga
HALB
Pildid hakkavad korduma
3.5
Keskpärane

Comments are closed.