22% mehi vanuses 21 kuni 35 vaatavad eSporti

0
136

Newzoo uuring leidis, et eSport on kõige populaarsem 21 kuni 31 vanusegrupis olevate meeste hulgas. Nende seas on eSpordi vaatajaid 22%, rohkem kui jäähoki vaatajaid, kuid jääb siiski endiselt alla korvpallile ja Ameerika jalgpallile.

newzoo_popularity_of_esports_and_sports_by_age

Uuringus vaadati ka seda kui paljud ameeriklased vaatasid traditsioonilist Ameerika sporti ja eSporti. 76% eSpordi fänne ütlesid, et eSport võtab ära seda aega mida nad varem kasutasid tavalise spordi vaatamisele.  Samal ajal umbes 6 miljonit eSpordi fänni Ameerikas ütlesid, et nad ei vaata üldse mingit muud sporti peale eSpordi.

80 miljonist 9,6 miljonit korvpalli fänni on huvitatud ka eSpordist. See selgitab miks paljud NBA tähed on seotud eSpordiga.

newzoo_basketball_esports_fans_overlap

Mängud on muutunud globaalseks pealtvaatajate spordiks. Nagu tavalise spordi puhul on ka eSpordi vaatajate hulgas palju neid kes mänge ise ei mängi. Mänge streamivate teenuste pakkujatel nagu Twitch ja teised on üle 100 miljoni unikaalse vaataja iga kuu. Ning nädalavahetustel toimuvad eSpordi üritused meelitavad kohale üle 100 000 külastaja. Ameerikas on sellel aastal eSpordi äriga teenitud juba üle poole miljardi dollari.

newzoo_the_digital_native_esports_enthusiast-1

Täieliku raporti saad alla laadida siit.