Civilization seeriat müüdud üle 33 miljoni koopia

0
130

Neljapäeval toimunud 2016 DICE üritusel rääkis Sid Meier (Firaxis Games) Civilization mängu ajaloost ja jagas infot kui palju Civilization seeria mänge müüdud on.

Kõikide platvormide peale kokku on täna 66 erinevat Civilization versiooni ja kogu mängu seeria on müünud üle 33 miljoni koopia. Neist 8 miljonit on müüdud Civilization 5 ja selle lisasid.

Tegemist on kindlasti mängurite ühe lemmik strateegiamänguga läbi aegade. Aastal 1991 kui Civilization müügile tuli, oli tegemist unikaalset mängukogemust pakkuva mänguga, mille laadset mängu ühtegi teist turul tollal ei olnud.

“Me arvasime, et strateegia võiks olla midagi väga lahedat,” ütles Meier. “Me tahtsime luua midagi suurt ja võimast. Miks mitte tsivilisatsiooni ajalugu? Inspiratsiooni saime SmCity mängust. Ja tuumaks olid erinevad lihtsamad süsteemid nagu majandus, lahingud ja areng. Kõik eraldi olid lihtsad ja selged asjad. Kuid kõik koos, mängija erinevad valikud muutsid asja väga huvitavaks.”

Ja nii sündiski üks aegade populaarseim mäng – Civilization. Piisavalt populaarne, et mängule tehti järg, mille müük osutus üliedukaks. Ning nagu juba mainitud sai, siis tänaseks on kokku erinevatel platvormidel juba 66 erinevat Civilization versiooni.