No Man’s Sky ei ole multiplayer mäng

0
165

No Man’s Sky on mäng mille ümber on sel aastal olnud nii rõõmuhõiskeid, nuttu, kohtulahinguid, ähvardusi, kui ka palju segadust. Mida see mäng endast lõpuks ikkagi kujutab? Mida seal teha saab? Kas ma saan sõpradega koos mängida? Kas ma saan teiste mängijatega kokku? Kas tegemist on üksikmängu või mitmikmänguga?

Kahjuks ei ole Hello Games mitte alati just selgeid vastuseid neile küsimustele andnud. Küsimusele kas tegemist on üksikmängu või mitmikmänguga pole vist Hello Games kunagi konkreetset selget vastust andnud. Ma võin muidugi siinkohal veidi eksida, kuna ei ole hoolega kõiki intervjuusid jälginud. Kuid suuremas osas intervjuudes on konkreetse vastuse asemel alati hoopis midagi kolmandat selgitama hakatud.

Kas teiste mängijatega on siis võimalik kohtuda või mitte? Hello Games kaas-asutaja Sean Murray on vihjanud, et see on võimalik, aga tänu universumi suurusele seda siiski suure tõenäosusega ei juhtu. Kuid tänu mängijatele thesadcactus ja psytokat aga on selles osas lõpuks konkreetne selgus käes.

no-mans-sky-players-meet-at-the-same-location

Nimelt leidis thesadcactus süsteemi, mis oli hiljuti avastatud mängija psytokat poolt. Thesadcactus saatis seepeale psytokatile sõnumi ja nad leppisid kohtumise kokku. Kuid kokkulepitud punkti saabudes avastasid mängijad, et nad ei näe teineteist. Ning kuigi nad olid täpselt samas punktis, siis ka aeg ja maastik erinesid.

Hoolimata erinevatest katsetest kohtuda teineteisega, ei olnud see mängus siiski võimalik. Oma streamides näitavad mängijad korduvalt ka galaktika kaarti, et tõestada – mõlemad mängijad asuvad täpselt ühes ja samas punktis.

Ehk siis, kui mõnele mängijale on Sean Murray varasematest sõnavõttudest jäänud mulje, et multiplayer siiski on võimalik, siis tänu thesadcactus ja psytokat‘le on see asi nüüd kindel mis kindel – No Man’s Sky ei ole multiplayer mäng. Tegemist on mänguga mis pakub ainult üksikmängu, kuid tänu ühisele serverile saab avastatud maailmate kohta infot ka teiste mängijatega jagada.

Siinkohal tasub ära märkimist ka see, et Steamis on mängu juures ilusasti ära märgitud et tegemist on “single player” mänguga. Sama märge on ka mängu karbil olemas. Nii et kallid mängijad, kui mõni teist endiselt loodab, et No Man’s Sky pakub multiplayer võimalust, siis siinkohal peate te kahjuks pettuma. No Man’s Sky on mäng mis pakub ainult üksikmängu osa, teiste mängijatega kohtumine ja nendega koos universumit avastama minna ei ole võimalik. Küll aga võite oma avastusi, online süsteemi kaudu, teiste mängijatega jagada.

NoMansSky

Samal ajal kirjutab Sean Murray, et nad olid kindlad, et varem või hiljem saavad kaks mängijat ühes ja samas punktis kokku. Kuid nad ei osanud arvata, et see juhtub juba esimesel päeval.

Murray lisab, et võib olla tulevikus lisavad nad mingi parema mängijate interaktsiooni, kuid hetkel üritavad nad lihtsalt toime tulla selle hulga kasutajatega kes parajasti mängu oma jaoks avastavad. “Liiga paljud teist mängivad seda mängu praegu. Rohkem kui me oskasime ennustada. Ja see on märk sellest, millist hämmastavat tööd on meie võrgu osa programmeerijad teinud, et avastamiste osa üldse töötab veel. Öö jooksul avastati üle 10 miljoni erineva liigi… Seda on rohkem kui kunagi Maa peal avastatud on,” kinnitas Murray.