Sonic the Hedgehog, Uncharted, Gears of War, ja Portal filmiversioonid on endiselt tulekul

0
209

Mõni aeg tagasi otsustas Deadpool filmi režissöör, Tim Miller, senisest meeskonnast lahkuda. Põhjuseks olevat olnud “loomingulised erinevused” Ryan Reynolds’iga. Vähem kui kaks nädalat hiljem teatas Miller oma uuest projektist, milleks on Sonic The Hedgehog’i toomine suurele ekraanile.

Kuigi Sega ja Sony teatasid oma plaanidest Sonicu filmiga juba 2014 aastal, on seni filmi valmimist erinevatel põhjustel edasi lükatud.

Filmi loomisel lööb kaasa ka Milleri kaastöötaja Jeff Fowler, kelle jaoks võib Sonicu filmist saada tema režissööridebüüt. Miller ja Fowler on varem koos töötanud Gopher Broke nimelise animeeritud lühifilmi loomisel.

“Jeff on suurepärane režissöör, kellel on olemas hea loo instinktid,” kiitis Miller Fowlerit Hollywood Reporterile. “Sonicu maailma pakub talle suurepärast võimalust kasutada oma seniseid kogemusi.”

Sonic oli kunagi üks kõige populaarsemaid tegelasi videomängude maailmas, kuid tema populaarsus on alates 90’ndatest kiirelt langenud. Valmiva filmiga loodetakse Sonicu vastu taas huvi äratada.

Esialgsete plaanide kohaselt peaks Sonic The Hedgehog kinoekraanidele jõudma 2018’l aastal.

Vahepeal on aga taaskord Uncharted’i filmi režissöör vahetunud. Filmi senine režissöör Joe Carnahan, kes on ühtlasi praeguse versiooni käsikirja autor, on otsustanud minna tegema Bad Boys For Life filmi.

Ucharted’i filmi uueks režissööriks sai Shawn Levy, keda tutntakse Real Steel ja Night At The Museum filmide järgi. Lisaks on Levy produtsendina kaasa löönud ka Stranger Things TV sarja loomisel.

Uncharted film on olnud töös juba aastaid ning esialgsete plaanide kohaselt pidi film suurele ekraanile jõudma 2016’l aastal. Ilmselgelt seda filmi me siiski sel aastal veel ei näe, parimal juhul saame filmi näha ehk 2017 aasta lõpus või 2018 alguses.

Eelmisel kuul teatas mängustuudio The Coalition juht Rod Fergusson, et Gears of War’i toomine kinoekraanidele on taaskord päevakorral. Seekord on filmi tootjaks Universa Studios.

Kahjuks ei jaganud Fergusson täpsemat infot, kes kirjutab filmile käsikirja ja kes filmis võiksid osa saada või millal võiks filmi oodata. Küll aga vihjas ta sellele, et film ei pruugi järgida olemasolevate mängude lugu.

“Luues sellist filmi pead sa aru saama, et see on teine meediavorm millel on erinev publik,” selgitas Fergusson. “Ma arvan, et kui sa lähed ja ütled, et film peab kattuma 100% mänguga, siis võib lõpuks juhtuda et sellest ei tule head filmi. Meie eesmärgiks aga on luua nii hea Gears of War film kui võimalik, mitte aga luua midagi mis on võimalikult sarnane mängule.”

2013 aastal teatasid J.J. Abrams ja Gabe Newell oma plaanidest luua filmiversioon populaarsest mängust Portal. Viimastel aastatel pole aga selle plaani kohta miskit uut kuulda olnud. Nüüd aga kinnitavad allikad, et peale J.J. Abramsi ja Valve kohtumisi selle aasta oktoobris on plaanid lõpuks paigas ja peatselt võib sel teemal ametlikku teadeannet oodata.

Kolm aastat tagasi oli juttu ka Half-Life filmiversioonist, kuid selle kohta pole endiselt mingit infot.

Lisaks eelpool nimetatud filmidele loodetakse varsti ekraanidele tuua ka kaks TV sarja – Life is Strange ja Battlefield. Mõlema mängu võimalike filmiversioonide kohta on sahinaid olnud juba eelmisest aastast saadik.

Life is Strange TV sarja loomisega tegelevad hetkel DJ2 Entertainment, Legendary Digital Studios, Dontnod Entertainment ja Square Enix. DJ2 Entertainment on abiks ka 2018 aastal ilmuva Sonic the Hedgehog filmi tegemise juures. Ning Legendary Digital Studios tegeleb samal ajal Detective Pikachu filmi loomisega.

Kuigi täpset aega millal võiks Life is Strange TV sarja oodata, ei ole veel antud, kinnitab Greg Siegel (Legendary Digital Studios), et töö käib ja kõik läheb hetkel plaanipäraselt.

Life is Strange mängu esimene episood on tasuta saadaval PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, ja PC platvormidel.

Paramount ja EA otsustasid lõpuks Battlefield mängufilmi asemel luua hoopis TV sarja, mille produtsentideks on Ashley Zalta ja Michael Sugar. Kuigi leping sai juba mõned kuud tagasi sõlmitud, ei ole sarja võtted veel endiselt alanud ja isegi näitlejaid ei ole veel endiselt paigas. Kuid Paramountil on piisavalt vahendeid, et projekt teoks teha ja sari teleriekraanidele lõpuks tuua.

Sel aastal on suurele ekraanile jõudnud juba päris mitu filmiversiooni videomängudest, ning 14’ndal detsemberil jõuab kinodesse ka Ubisofti loodud mängu Assassin’s Creed põhjal valminud film.