Sony tutvustas avalikkusele PS4 Pro ja uut õhemat PS4 konsooli

0
266

Eile õhtul New York’is toimunud üritusel tutvustas Sony Interactive Entertainment (SIE) avalikkusele PlayStation 4 Pro ja õhemat PlayStation 4 mängukonsooli.

Peale seda kui Microsoft tutvustas E3 2016’l uut õhemat Xbox One S konsooli, kinnitas Sony korduvalt pressile, et nad on praeguse PlayStation 4 ja selle suurustega rahul ning nad ei plaani õhemat PS4 konsooli välja lasta. Eilsel, 7 septembril toimunud üritusel selgus, et hoolimata varem välja õeldust, otsustas Sony siiski PlayStation 4’st ka õhema versiooni turule tuua.

ps4-cuh-2000-1Uus õhem ja kergem PlayStation 4 tuleb ametlikult müügile 16’ndal septembril ja soovituslikuks müügihinnaks on 500GB mudeli puhul €299.99 ja 1TB mudeli puhul €349.99, pakkudes suurepärast võimalust uutele mängijatele, kes ei ole veel PS4 kogukonnaga veel liitunud. Uus PlayStation 4 on umbes 28% energia säästlikum, 30% õhem ja kaalub 16% vähem.

Lisaks õhemale PlayStation 4’le tutvustas Sony ka PlayStation 4 Pro’d (varem tuntud PlayStation Neo nime all), parema graafikavõimsusega konsooli, mis pakub 4K kvaliteediga pilti, HDR’i ja paremat kaadrisagedust. Mängud mis juba näevad PS4 konsoolil suurepärased välja, näevad rikkamad ja detailide rohkemad välja, tänu PS4 Pro võimsamale GPU’le ja kiiremale CPU’le. PS4 Pro tuleb Euroopas müügil 10’ndal novembril ja soovituslikuks müügihinnaks on €399.99.

“Võimsama PS4 Pro turule tulek konsooli eluea jooksul tähendab uut tähist PlayStationi jaoks,” sõnas Andrew House, SIE president ja tegevjuht. “Nüüd on kõigil mängijatel võimalik valida endale seade, mis vastab just nende soovidele ja vajadustele. Koos mängudega, mis rakendavad PS4 Pro potentsiaali, ja peagi müügile tuleva PlayStation VR-ga oleme loonud mängijate jaoks parima platvormi”.

Mõned arendajatest on juba uuendanud eelnevalt välja lastud PS4 mänge, et lisada PS4 Pro toetus. Ning mitmed teised arendajad arvestavad uute mängude loomisel PS4 Pro võimalustega. Näiteks Uncharted 4 saab omale novembris uuenduse PS4 Pro jaoks, ning uued mängud nagu Call of Duty: Infinite Warfare, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda ja Days Gone kasutavad kõik PS4 Pro võimalusi.

Kõik PS4 konsoolid – kaasa arvatud PS4 originaal ja uus õhem PS4 – saavad omale sel nädalal ilmuva süsteemiuuendusega HDR tehnoloogia toe, mis pakub silmale tõetruumat pilti.

Juhul kui sul on aga kodus HDTV mis ei toeta 4K või HDR’i, siis PS4 Pro pakub sellest hoolimata mitmeid eeliseid. Üheks eeliseks on, et kõik mängud jooksevad 1080p resolutsiooniga, ning mõned jooksevad isegi kõrgemal või rohkem stabiilsemal kaadrisagedusel.

ps4pro