Xbox One VR ja Xbox Scorpio, mis on kaks korda võimsam kui PS4 Neo

1
297

Ametlikult E3 2016 leheküljelt leiab kinnituse, et Xbox One VR on tõepoolest tulekul ja rohkem infot selle kohta saab ilmselt kuulda ja näha Microsofti E3 pressikonverentsil.

Nimelt on E3 leheküljel olemas kategooria “Virtual Reality” mille all on eraldi välja toodud ka Xbox One platvorm, kust võib leida neli ettevõtet: Rebellion, Maximum Games, Readily Information Company ja 3DRudder.

Rebellion mängustuudio arendab Battlezone VR’i Oculus Rifti ja PlayStation VR jaoks. Ilmselt tähendab see seda, et Battlezone VR tuleb ka Xbox One VR’i jaoks.

Lisaks kirjutab Forbes, et tulekul on kaks uut Xbox One konsooli. Esimene neist, slim Xbox One, peaks tulema müügile juba sel aastal. Teine, uus ja võimsam Xbox One, koodnimega “Scorpio”, peaks aga müügile tulema aastal 2017. Erinevad allikad kinnitavad, et Xbox Scorpio on peaaegu kaks korda võimsam kui Playstation 4 uus konsool, koodnimega Neo.

Xbox Scorpio on piisavalt võimas, et suudab toetada Oculus Rifti, asi millega suurem osa arvuteid täna veel korralikult hakkama ei saa. Tegemist on kindlasti suure sammuga Microsoti jaoks, kui nad E3’l teatavad uuest konsoolist, mis võimsuselt edestab PS4 uut konsooli Neo.

Nüüd tekib ainult küsimus, mida see tähendab ja mõjutab mänguturul, kui juba kolm aastat hiljem tulevad uued võimsamad konsoolid? Kui Sa tahad osta omale uut Xbox’i või PlayStationit, siis mida teha, millist osta? Ja kui palju hakkab maksma Xbox Scorpio ja PlayStation Neo?

Esialgu paistab, et nii Sony kui Microsofti eesmärgiks on uued võimsamad konsoolid turule tuua, et pakkuda kasutajatele VR mängude võimalust. Need aga kes VR mängude vastu huvi ei tunne, võivad endiselt omale osta praegu müügil oleva PlayStation 4 või Xbox One ja oma mänge edasi mängida.

Kuid kui Microsoft annab mängude arendajatele kätte võimsama riistvara, kus on senisest rohkem ressursse kasutada, siis mida teevad arendajad? Arendajatel on pahatihti kombeks ära kasutada kõikvõimalikud ressursid mis neile antakse. Nii et mis juhtub uute mängudega järgmistel aastatel? Ja kuidas see meid kui mängijaid mõjutama hakkab?

Igal juhul paistab E3 2016 tulevat sel aastal üsna põnev, sest nii Sony kui ka Microsoft mõlemad plaanivad tutvustada oma uusi konsoole.

Järgmise aasta kevadel on tulekul ka uus Nintendo NX konsool, kuid Nintendo kinnitas, et E3’l nad oma uut konsooli siiski ei tutvusta.

Comments are closed.