EA sulgeb BioWare Montreal mängustuudio

0
196

Mäletate veel seda katkist, üliveidrate animatsioonidega ja juustuse looga mängu Mass Effect: Andromeda ja mängu arendajaks olnud BioWare Montreal stuudiot, kes sai seeria fännide ja kriitikute käest korralikult võtta?

EA teatas oma otsusest liita BioWare Montreal oma teise mängustuudioga EA Motive. Mõlemad mängustuudiod asuvad Montrealis ja kuuluvad EA’le. Paljud BioWare Montreal töötajad viidi EA Motive üle juba peale seda kui EA otsustas Mass Effect seeria külmutada. Nüüd aga kinnitas EA lõplikult, et BioWare Montreal stuudio suletakse ja töötajad viiakse üle EA Motive, kus nad saavad abiks olla teiste töös olevate projektide juures.

Jade Raymond

EA Motive töötab hetkel Star Wars Battlefront 2 üksikmängu osa ja veel ühe Star Wars seiklusmängu kallal, mille nime pole veel avalikustatud.

Mängustuudio EA Motive asutajaks on Jade Raymond, kes samaaegselt vastutab ka Californias asuva Visceral Games stuudio eest, kus ta töötab koos Amy Hennig‘ga Star Wars mängu kallal. Jade Raymond on aidanud Ubisoft Montrealil luua Assassin’s Creed mänguseeria, esimese Watch Dogsi ja The Mighty Quest for Epic Loot mängu.

BioWare Montreal loodi 2009’ndal aastal ja nad tegid Mass Effect 2 jaoks Uncharted Worlds missioone. Järgmiseks tegelasid nad Mass Effect 3 multiplayeriga ja lisaga Omega. Peale seda värbasid nad omale uusi töötajaid ja alustasid Mass Effect: Andromeda mänguga, samal ajal alustas BioWare Edmonton tööd järgmisel aastal ilmuva Anthem kallal.

Arvatakse, et üheks põhjuseks miks Mass Effect: Andromeda ei vastanud ootustele oli BioWare Montreal ja Edmonton meeskonna vahel tekkinud probleemidele.

BioWare Montreal sulgemine kinnitab taaskord juba EA poolt varem maha hõigatut, et Mass Effect seeria on külmutatud ja uut mängu ei ole niipea oodata.

BioWare Edmonton töötab hetkel Anthem ja uue Dragon Age kallal. BioWare Austin tegeleb endiselt Star Wars: The Old Republic arendamisega.