The Escapists 2 on suurepärane nuputamismäng, mida koos sõpradega mängida

7
262

The Escapists 2 on järg populaarsele mängule The Escapists, mis ilmus 2015. aastal ja sai kiirelt põgenemismeistrite lemmikmänguks. Antud järje puhul on otsustatud truuks jääda  oma senini edu toonud identiteedile ja tegemist on lihtsalt suurema, keerukama ning rohkemate võimalustega parema mänguga, mis sisaldab mitmeid uuendusi. Üheks selliseks oluliseks uuenduseks, mis mängu veelgi huvitavamaks teeb, on võimalus samal ekraanil või onlines koos sõpradega mängida.

Antud mäng ei vaja suuremat tutvustamist The Escapists mängu sõpradele, kuid kui oled üks neist, kes alles plaanib alustada vanglast põgenemise karjääriga, siis tegemist on nuputamismänguga, kus on eesmärgiks vanglast põgeneda, kasutades selleks kõikvõimalikke vahendeid. Olemas on ka mängu tutvustav osa – Precinct 17, mis tutvustab mängijale mõningaid mängu põhitõdesid. Kahjuks on see aga natuke liiga lühike ja saab üsna kiirelt läbi, mistõttu võib uutel mängijatel, kes esimest osa mänginud pole, mängu tundma õppimine aega võtta. Õnneks võib alati mõnelt sõbralt, kes mänguga juba sina peal on, vanglast põgenemisel abi paluda. Tegelikult ma soovitangi siinkohal seda mängu koos sõpradega mängida, sest see annab sellele mängule päris palju juurde.

Uuendustest rääkides saab lisaks samal ekraanil või onlines koos sõpradega mängimisele nüüd ka oma vangi välimust muuta. Kui sellest peaks kellegile väheks jääma, siis saab mingil määral ka kaasvangide ja valvurite välimust muuta. Õnneks saab selle kõik rahulikult ka juhuse hooleks jätta, kui sind selline asi ei huvita.

Üheks oluliseks ja väga abiks uuenduseks on see, et enam ei pea katse-eksitus meetodil nuputama kuidas mingeid asju meisterdada. Sõltuvalt sinu vangi intellektist on nüüd näha nimekirjadest, mis asju on vaja millegi ehitamiseks. Seetõttu soovitan soojalt oma vangiga raamatukogus õppimas käia. Tegemist on väga hea uuendusega ja nüüd enam ei pea ise välja nuputama või internetist otsimas käima, kuidas miskit meisterdada.

Ka kakluste osa on saanud väikese uuenduse ning nüüd saab ennast ka kaitsta või näiteks tekitada tugevamaid lööke ja lukustada endale vastane, kellele plaanid kere peale anda. Juhul kui sa siiski peksa saad, tuleb appi arst, kes sind palatisse viib. Selle käigus loomulikult jääd sa ilma illegaalsest kraamist oma taskutes. Tegelikult on muidugi olemas väike nipp, kuidas seda vältida. Tuleb vaid need asjad kähku uute asjade valmistamise aknasse tõsta ning palatis olles võid need omale uuesti taskusse tõsta. See trikk võib samas tõenäoliselt varsti väikese paranduse saada.

The Escapists 2 sisaldab ka võimalust teistele vangidele teeneid teha, raha eest. Kui esimeses mängus pidid ise välja nuputama, kus vajalikud asjad või isikud on, siis nüüd on need ilusasti sinu kaardil ära märgitud, mistõttu on nüüd teenete osutamine palju lihtsam ja aitab sinu aega kokku hoida.

Põgenemiseks saab kasutada erinevaid variante, alustades kasvõi selle kõige tavalisemaga – hangi/tee omale kirka, labidas ja plekikäärid et omale tee välja kaevata ja aiast või kusagilt mujalt end läbi lõigata. Aga vabalt võid end ka kasti pakkida ja lasta see kast vanglast välja saata või hoopis hankida omale mõned erariided ja niimoodi vanglast välja hiilida, valikuid on maa ja ilm, tuleb vaid endale see sobiv variant valida. Peaasi on põgenemise ette valmistamisel mitte vahele jääda, sest selle käigus võib nii mõnestki vajalikust asjast ilma jääda.

Loomulikult on vanglas ka oma rutiin, millest tasub põgenemise planeerimisel kinni pidada. Näiteks hommikused ja õhtused rivistused on kindlasti need, millele ei tasuks hiljaks jääda. Õnneks on rivistuste, söögiaegade, pesemiste, tööaja ja treeningute vahele jäetud sulle ka vaba aega, mil saad oma asjadega tegeleda, nii iga päev hommikust õhtuni kuniks sul õnnestub vanglast põgeneda.

Kui mängu esimesed vanglad on üsna kerged, siis igast järgnevast vanglast on juba märksa keerulisem põgeneda. Tegemist on üsna keeruka mänguga ja isegi põgenemise ekspertidega koos mängides on iga järgmine vangla aina keerulisem. Iga uus vangla toob uusi piiranguid sinu liikumistele või võimalustele vajalikke esemeid saada. Eriti kui sind turvakaamerad igal sammul jälgivad või tuleb siin ja seal turvaväravatest läbi minna. Ühesõnaga ei ole ühe põgenemist plaaniva vangi elu sugugi nii lihtne, kui see pealtnäha võib tunduda.

Kokku on mängus kümme erinevat vanglat, kust põgenemist saab harjutada. Vanglad on erinevad ja mõned neist pakuvad teistest täielikult erinevaid väljakutseid ning erinevaid lähenemisviise, kuidas põgeneda. Näiteks transiidivanglates on sulle seatud ka ajalimiit, mille käigus põgeneda tuleb. Seetõttu pole sul neis vanglates eriti palju aega planeerida ja liitlasi otsida. Siinkohal ongi taaskord abiks mitmekesi koos mängimine, kus saab erinevad ülesanded omavahel ära jagada. Samas muidugi tekivad sellega teised piirangud, näiteks ei saa enam kasutada neid variante, mis sobivad ühe vangi põgenemiseks ja see on ka loomulik, sest koos mängides on ju soov koos põgeneda.

Lisaks co-op variandile on olemas ka Versus mänguviis, kus saab teiste mängijatega võistelda, kes jõuab esimesena vanglast põgeneda. Piirangud selles versioonis on minimaalsed, ei mingeid hommikusi ega õhtuseid rivistusi ja väljas ei ole sind enam ootamas snaiprid, kes sooviksid sind kuuliga kostitada. Ühesõnaga selline üpriski lihtne vangla, kust põgeneda.

The Escapists 2 on suurem, rohkemate võimalustega ja parem, kui esimene mäng oli. Tegemist on mänguga, mis nõuab mõtlemist ja kannatlikkust oma põgenemise planeerimisel. Suurepärane mäng, mida saab kuni nelja sõbraga koos mängida. Kui sulle sedasorti nuputamismängud meeldivad, siis Escapists 2 on väga hea mäng, mida tasub kindlasti proovida.

Info lapsevanematele:
Tegemist on mänguga, mis sobib nii suurtele kui väikestele mängusõpradele, kellele meeldivad nuputamismängud. Väga hea mäng, mis aitab arendada mõtlemist – planeerimist ja erinevates olukordades lahenduste otsimist. Sobib mängimiseks nii üksi kui koos pere või sõpradega. Antud mäng meeldib mõlemale mu poisile (9 ja 12) ning tegemist on mu vanema poisi lemmikmänguga, mida ta suurima heameelega koos sõprade või venna ja minuga koos mängib.

Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 22. august 2017
Arendaja: Mouldy Toof Studios
Väljaandja: Team17
Ülevaade tehtud: Xbox One
PEGI7

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steamosta_amazon

KOKKUVÕTE
The Escapists 2
escapists-2-suureparane-nuputamismang-mida-koos-sopradega-mangidaHEA:<br> + Co-op kuni neljale mängijaga<br> + Koos mängimise võimalus samal ekraanil<br> + Erinevad vanglad<br> + Erinevad võimalused põgenemiseks<br> <br> HALB:<br> - Mängu tutvustav osa on lühike ja pealiskaudne<br> - Viimastest vanglatest põgenemine on tehtud üsna keeruliseks

7 KOMMENTAARID

Comments are closed.