Gamevice nõuab Nintendolt raha ja Switchi müügilt eemaldamist

1
174

Lisaseadmete tootja Gamevice otsustas Nintendo kohtusse kaevata Switchi disaini pärast.

Gamevice kirjeldab oma avalduses, et Nintendo Switchi juures on kasutatud Wikipadi disainikontseptsioone. Wikipad on mõeldud mängimiseks Android tahvelarvutitega ja seade näeb välja üsna sarnane Switchi disainiga. Gamevice süüdistab Nintendot patendi rikkumises ning nõuab neilt tekitatud kahju eest raha ja Switchi müügilt eemaldamist.

Wikipadi meeskond alustas oma ideega 2011 aastal ning oma esialgset ideed esitleti 2012 aasta jaanuaris toimunud CES’il (Consumer Electronics Show). Müügile tuli Wikipad 2013 aasta juunis ja maksis $250. Kuigi Wikipad sai oma disaini ja avatud olemuse eest Eurogamerilt ning teistelt kiita, siis üldine hinnang kvaliteedi ja hinna suhtele oli keskpärane ning Wikipadi müüginumbrid jäid viletsaks. Peale seda otsustas Gamevice oma tähelepanu pöörata mobiiltelefonite ja tahvelarvutite lisadele.

Kuigi mõlemad seadmed näevad sarnased välja on neil ka mitmeid erinevusi. Näiteks algse Wikipadi puldid käisid tahvelarvuti külge klambriga ning Joy-Cone saab peale Switchi küljest eemaldamist ka eraldi kasutada.

Nintendo on juba aastaid tegelenud sarnaste ideede arendamisega, kaasa arvatud esialgne Wii U esialgne kontseptsioon kus kasutati sarnast põhimõtet. Seetõttu võib arvata, et Nintendol ei tohiks olla erilisi raskusi enda kaitsmisel.

1 KOMMENTAAR

Comments are closed.