Kas sina oled juba oma uut Zeldat lakkunud?

0
146

Alates tänasest on Nintendo uhiuus konsool Switch väljas koos uute mängudega. Ilmunud on juba ka esimesed ülevaated mängudest, seal hulgas ka uuest Zelda mängust – The Legend of Zelda: Breath of the Wild, millele on antud suurepärased hinded.

Siiski mitte kõik ülevaated ei kiida Zelda mängu taevani. Internetis on kiirelt levimas mitmeid videosid ja artikleid kus uut Zeldat mainitakse kohutavate sõnadega. Selgub, et The Legend of Zelda: Breath of the Wild maitse on lihtsalt kohutav.

Kahjuks ei ole täpselt teada kellele ja miks ikkagi tuli esimesena pähe mõte oma ülevaate juures ka Zelda mälukaarti maitsta. Kuid üks on selge, et peale Jeff Gerstmanni vastavat säutsu Twitteris on ajakirjanikud ja kasutajad asunud oma Nintendo mänge lakkuma.

Peale mitmeid jutte ja videosid sel teemal ei andnud uudishimu enam rahu ning otsustasin lõpuks ka ise väikese ajakirjandusliku eksperimendi korraldada – kas Zelda maitse on tõepoolest nii kohutav nagu räägitakse?

Siinkohal ütlen ära, et ma üldjuhul siiski erinevate lolluste/eskperimentidega väga kaasa ei lähe ja jätan need tihti teistele testida. Kuid kuna uudishimu muutus järjest suuremaks ning ma kahtlustasin, et tegemist on väikese liialdusega ja kuna ühes Zelda lakkumises nüüd midagi ohtlikku pole, siis sai siinkohal väike erand tehtud.

Enne Zelda karbist välja võtmist võtsin omale ligi ka paki “Rolo” šokolaadi. Ettevalmistused tehtud võtsin Zelda mängu ja proovisin keelega mälukaardi tagumist poolt. Tulemuseks oli üsna korralik mõrumaitse suus. Õnneks ei lakkunud ma seda päris nii korralikult nagu mõnes YouTube videos näha võite, vaid ainult proovisin veidi keeleotsaga. Hoolimata sellest oli mõrumaitse korralikult tunda ja et seda maitset leevendada kühveldasin kiirelt šokolaadi sisse.

Testitud: Nintendo Switch mängude maitse on tõepoolest vastik

Nintendo on kinnitanud, et Nintendo Switch mängude mõrumaitse on taotluslik. Põhjus selleks on väga lihtne. Nimelt on Nintendo Switch mõeldud peredele ning see tähendab nii mõneski peres väikseid lapsi kes armastavad erinevaid asju suhu panna. Et vältida Switch mälukaartide alla neelamist või närimist on Nintendo katnud mängude mälukaardid mõruda ainega (denatooniumbensoaadiga). Tegemist on mittetoksilise ainega ja seda kasutatakse ka küünte närimise vastaste lakkide juures.

Kuna midagi ohtlikku selles Nintendo mängude mälukaartide lakkumises otseselt ei ole, siis võite julgelt kodus järgi proovida kuidas üks uus Nintendo Switch mäng ikkagi maitseb. Siinkohal soovitan arvestada sellega, et see mõru maitse võib keelele päris pikaks ajaks jääda.