Matterfall – Platvormid, vaenlased ja plahvatused

0
175

Kuigi vanakooli mängudele ei ole just suurt nõudlust, on mängustuudiod otsustanud meid ikka ja jälle rõõmustada klassikalises stiilis mängudega või vanade mängude uusversioonidega. Kiired ja keerukad, head reageerimist nõudvad mängud on toredad aga saavad ühe õhtuga läbi.

Matterfall loojaks on mängustuudio Housemarque kes on varasemalt mängijateni toonud sellised huvitavad teosed nagu Alienation ja Resogun. Kui oled suur “run and shoot” zhanri armastaja, siis Materfall väärib kindlasti sinu tähelepanu.

Mingit erilist mängulugu siin pole. Kangelane, kelle nimi kohe mitte kuidagi meelde ei taha jääda, päästab maailma vaenulike tulnukolendite käest. See ongi tegelikult kõik. Sinu töö on nüüd ringi hüpata ja karata ning tulnukaid tappa. Tegemist on uskumatult põneva asjaga.

Kui mängisid mänge juba 90ndatel, siis peaks mängu ülesehitus tuttav ette tulema – kangelane jookseb ja hüppab erinevatel tasemetel ja hävitab kõike mis end liigutab. Ja nii sa siis jooksed läbi mängu, oma vaenlasi uimastades, nende energiakilpe hävitades, neid granaatidega kostitades, jne. – ühesõnaga tekitad ühe korraliku kaose vaenlase ridades ja see kõik vajab kiiret reageerimist, sest vaenlased ei oota.

Mängu lisab põnevust veel nn. “arukas materjal”, mida on kahte liiki. Punane teeb mängijale haiget ja seda tuleb vältida, sinist aga saab löökide abil läbida ja seda kilbina kasutada.

Oma tegelast saab ka aja jooksul parendada, valides talle paremaid relvi või oskusi. Kokku on neid 12 kuid korraga saab kasutusel olla neist ainult kolm.

Erinevad tasemed ei ole küll välimuselt just väga erinevad, kuid erinevad situatsioonid nõuavad erisugust lähenemist. Kus kuvatakse erinevaid tüüpe vaenlasi keda hävitada, kus tuleb palju ringi hüpata, jne.

Kahjuks on mängul ainult 12 taset ja neist kolm lõppevad lahinguga bosskollide vastu. Viimane neist oli eriti lahe. Kogu mängu läbimängimine võtab kokku umbes 2 tundi, kuid peale mängu läbimist avaneb “Master” raskuaste mida kasutades on sul ainult üks elu ja vaenlased hakkavad sind punase materjaliga tulistama. Sellistes tingimustes on mäng kordades raskem ja pakub ilmselt nii mõnelegi hardcore mängijale tõsist väljakutset.

Olemas on ka edetabel kus saab siis oma tulemusi teiste mängijate omadega võrrelda.

Kuigi mingit erilist lugu mängul pakkuda pole ja tegemist on lühikese mänguga, pakub ta siiski suurepärast ajaveetmise võimalust. Vaatamata uskumatule kiirusele ja erksatele värvidele saab siiski alati aru mis ekraanil parajasti toimub ning mäng pakub kosmilist rõõmu, mida sai kunagi SEGA mängude ajajärgul kogetud.

Platvorm(id): PS4
Ilmus: 15. august 2017
Arendaja: Housemarque
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4
PEGI12

Mängu saab osta siit:
osta_playstation

KOKKUVÕTE
Matterfall
matterfall-platvormid-vaenlased-ja-plahvatusedHEA:<br> + Väga mugav kontroll<br> + Mängu stabiilsus<br> + Efektiivsed levelid<br> + Ebatavalised vaenlased<br> <br> HALB:<br> - Vähe tasemeid