Microsoft lõpetas Xbox One tootmise

0
427

Microsoft kinnitas sel nädalal ametlikult, et Xbox One tootmine on lõpetatud.

“Nagu konsoolitööstusele tüüpiline, siis me lõpetasime originaal Xbox One tootmise sel hetkel mil me tutvustasime avalikkusele Xbox One S’i,” ütles Microsofti pressiesindaja Glixel’ile.

Algne Xbox One tuli 13’s riigis müügile 22sel novembril 2013. Algne komplekt sisaldas ka Kinecti ja maksis tänu sellele 100 eurot rohkem kui PlayStation 4. Tänu soodsamale hinnale, pisut võimsamatele riistvara näitajatele ning lisaks sellele et PS4 tuli müügile 36’s riigis (aasta lõpus suurendati seda 48 riigini) ja tänu suurematele toodetud kogustele oli soovijatel võimalik PS4 erinevalt Xbox One konsoolist ka kauplustest osta, mistõttu PS4 suutis esimese poole aasta jooksul kasvatada märkimisväärse edumaa Xbox One ees.

Xbox One S tuli müügile 2016 aasta augustis ja sel hetkel lõpetas Microsoft ka algse Xbox One tootmise. Kuid kuna varasemalt toodetuid koguseid oli piisavalt palju müügil, siis oli algset Xbox One endiselt veel suuremates müügikettides saadaval. Xbox One algset versiooni sai osta ka Microsofti enda poest kuni augusti teise nädalani, praeguseks hetkeks on kõik kogused välja müüdud ja toode müügilt eemaldatud.

Xbox One X, uus võimsam konsool, tuleb müügile selle aasta novembris. Taaskord paistab, et Microsoft jätkab mängukonsoolide turu alahindamisega, sest mitmel pool müüdi eeltellimused välja juba esimese paari tunni jooksul. Microsoft on kinnitanud et Xbox One X Project Scorpio Edition’it sai ainult eeltellida ja seda poelettidele üldse ei jõuagi. Kas Microsoft toob novembris müügile ka tavalise Xbox One X komplekti, selle kohta veel ametlikku infot pole. Esialgu paistab, et Microsoft kordab täpselt samu vigu, mida nad tegid originaal Xbox One müügile toomise ajal, alahinnatakse mänguturgu, müügile toodavad kogused on väikesed ning jätkuvalt ignoreeritakse suuremat osa Euroopast, seal hulgas loomulikult ka Balti riike. Euronicsi esindaja on meile kinnitanud, et esialgsete hinnangute kohaselt Xbox One X’i novembris nende kauplustesse müügile ei tule.

Alates PS4 ja Xbox One müügile tulekust on Sony suutnud mitmekordistada oma müüdud konsoolide arvu, võrreldes Microsofti konsooliga. PS4 Pro, mis on võimsam PS4 konsool, tuli müügile eelmise aasta novembris ning Kenichiro Yoshida on kinnitanud, et PS4 Pro müüginumbrid vastavad Sony ootustele. Kas Microsoft suudab nüüd Xbox One X konsooliga taaskord Sonyle konkurentsi pakkuda? Igaluhul Xbox One X väljamüüdud kogused ja Amazoni Best Sellers nimekiri kinnitab, et turul on nõudlus võimsamate konsoolide järele täiesti olemas.