Miks Xbox One X maksab €499

0
393

Microsofti uus konsool Xbox One X hakkab Euroopas maksma €499 (Ühendriikides $499) ja see on viimaste päevade jooksul põhjustanud mitmeid diskussioone.

Tegemist on täpselt sama hinnaga millega tuli müüki esimene Xbox One ja kümme aastat varem PS3. Kuid PS4 ja PS4 Pro müügiletuleku hinnaga võrreldes maksab Xbox One X $100 rohkem.

Oma intervjuus Polygonile selgitab Xboxi asepresident Mike Ybarra miks ei olnud võimalik saavutada soovitud $339 hinda.

“Me küsisime endalt, milline on see tehnoloogia mis suudab pakkuda reaalset 4K kogemust elutoas? Me oleksime võinud eelmisel aastal välja tulla millegi sarnasega nagu PlayStation 4 Pro täna on, kuid sellise konsooli väärtus ei olnud meie jaoks arusaadav. Tegemist ei ole reaalse 4K’ga, selles mõttes mida me nüüd pakume ja millist võimsust arendajad ütlesid meile et nad vajavad,” ütles Ybarra.

“Kui me rääkisime arendajatega, siis nad ütlesid, ‘Me vajame järgmiseid asju’. Tegemist oli pika nimekirjaga. Meil oli vaja välja mõelda millal me saame sellise Xboxiga välja tulla koos mõistliku hinnaga. See oli parim variant.”

 

Ybarra selgitas kuidas nad oleksid saanud odavama hinnaga välja tulla ja miks nad otsustasid seda mitte teha, “Kui me vaatasime üleüldist disaini, me oleksime saanud lisada vähem mälu. Oleksime saanud mängida komponentidega nii et meil ei oleks olnud vaja jahutussüsteemi mis meil hetkel on. Seal on suvaline number asju mida oleks võimalik teisiti teha.”

“Näiteks oleks võinud seade olla kaks korda suurem. See oleks selle odavamaks teinud. Aga kui me räägime inimestest kes ostavad selle oma elutuppa… nad tahavad paremaid komponente ja välimust… esmaklassilist toodet. See on loodud mängijale kes tahab parimat kogemust. Ja need muudatused oleksid teinud selle sõnumi edastamiseks neile palju keerulisemaks.”

“Me näitasime neile kõige väiksemat Xboxi mida oleme kunagi loonud, kõige võimsamat, parimat hinnaga jõudluse suhtes, selles kastis. See on see mida me pakume.”