Piraatlus ei kahjusta mängude müüki, kinnitab Euroopa Liidu Komisjon

0
209
Pilt: Shutterstock

Euroopa Liidu Komisjon jõudis oma värskes aruandes järeldusele, et piraatlus ei mõjuta videomängude müüki negatiivselt. Vastupidi, see hoopis suurendab mängude müüki.

“Mängude puhul on ebaseaduslike veebipõhiste tehingute hinnanguline mõju müügile positiivne – see tähendab, et ebaseaduslik tarbimine viib legaalse tarbimise suurenemiseni,” kirjutatakse aruandes. “Ebaseaduslike allalaadimiste ja striimide positiivne efekt mängude müügile võib olla seletatav sellega, et tootjad on edukalt suutnud ebaseadusliku kraami tarbijad muuta seadusliku kraami tarbijateks.”

Aruanne põhineb 2014’ndal aastal kogutud andmetele Suurbritanniast, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Hispaaniast, Rootsist ja Poolast. Selle käigus avastati, et 51% täiskasvanutest ja 72% alaealistest on ebaseaduslikult alla laadinud mänge, filme, raamatuid, TV sarju või muusikat. Videomängude puhul tunnistas 18%, et nad on ebaseaduslikult mänge alla laadinud, 16% vastajatest tunnistasid, et nad on mänginud ebaseaduslikult modifitseeritud konsooliga. Aruandest selgub, et uuringus osalenud riikide hulgas oli “kõrgem piraatlusemäär” Poolas ja Hispaanias.