Probleemid Xbox One X konsooliga?

0
656

Teisipäeval tuli ametlikult müügile Microsofti uus võimas konsool, Xbox One X. Kui suurem osa mängijaid juba naudivad 4K mänge oma uuel konsoolil või ootavad millal mängud alla laetud saavad, siis samal ajal on aga ka päris kenake hulk neid kes on oma uue konsooli juba parandusse saatnud.

Viimase paari päeva jooksul on päris mitmed Xbox One X omanikud sotsiaalmeedia, foorumite ja Redditi vahendusel kurtnud, et nende uus konsool lakkas juba töötamast või nad ei olegi seda kunagi üldse tööle saanudki. Hoolimata sellest, et seade on ilusasti vooluvõrku ühendatud ei hakka Xbox One X tööle, et nupule vajutamise peale ei juhtu mitte midagi. Kasutajad on vastavalt Xboxi kasutajatoe soovitustele oma uue konsooli vooluvõrgust lahti ühendanud, vahetanud pistikupesa, konsooli asukohta, kontrollinud juhtmed üle ja järginud teisi soovitusi, kuid ükski neist tegevustest pole lahendanud probleemi.

Üks Xbox One X kasutajatest kirjeldab oma probleemi järgmiselt, “Mängisin konsooliga mõned tunnid enne kui selle välja lülitasin ja muid asju tegema läksin. Kui ma hiljem üritasin konsooli sisse lülitada, et mängimisega jätkata, ei läinud Xbox One X enam tööle. Võtsin oma konsoolil kõik juhtmed tagant ära, nagu Xboxi kasutajatugi soovitas ja ühendasin konsooli hiljem uuesti televiisoriga ja vooluvõrku, kuid probleemi see ei lahendanud.”

Teine kasutaja räägib, et ta mängis parajasti kui ühel hetkel lülitus konsool välja nagu oleks vool ära läinud. “Mitte ühtegi hoiatust ega mitte midagi, puldi tuli jäi vilkuma ja konsooli otsima. Xbox One X pärast seda enam tööle ei läinud, ei puldist ega ka konsooli enda nupust. Võtsin juhtmed tagant ära ja jätsin ta ööseks seisma, järgmisel hommikul ühendasin ilusasti kõik juhtmed uuesti konsooliga, kuid Xbox One X ei hakanud endiselt tööle,” nendib kasutaja nukralt.

Üks kasutajatest kirjutab, et kuigi tema konsool töötab endiselt, siis on ta märganud, et näiteks Quantum Break’i mängimise ajal on tema Xbox One X üsna kuumaks läinud, hoolimata sellest et ruum kus ta mängib on jahe. Samas ruumis olev PS4 Pro töötab probleemideta ja ta pole kunagi märganud, et see oleks mängimise ajal niimoodi kuumenenud.

Microsoft ei osanud hetkel kommenteerida, et mis võiks olla nimetatud probleemide tekke põhjuseks. Küsimusele kui tõsine antud probleem on ja kui suur hulk kasutajaid on nende poole nimetatud probleemiga pöördunud, vastas Microsofti esindaja, et hetkel on tegemist siiski ainult üksikute kasutajatega. Enamus Xbox One X omanikke pole eelpool nimetatud probleeme märganud ja on viimastel päevadel nautinud suurepärast 4K mängukogemust oma uuel konsoolil.

Siinkohal tuleb ära mainida, et nagu uute seadmete turule tuleku puhul tavaline, siis väikesel kogusel müügile tulnud seadmetest võib esineda tehnilisi probleeme. Seda on juhtunud nii PlayStation 4 kui ka Nintendo Switchi puhul ja Xbox One X ei ole erand.

Microsoft soovitab neil kelle Xbox One X konsoolil on esinenud eelpool nimetatud tehnilised probleemid, pöörduda müüja poole kust nad oma konsooli ostsid ja nõuda Xbox One X asendamist. Juhul kui sa oled Project Scorpio versiooni omanik ja müüjal pole asendust pakkuda, siis tuleb oma konsool saata Microsoftile parandamiseks. Kuid Microsoft on öelnud, et ka sellisel juhul ei saa nad garanteerida, et sa saad tagasi sama konsooli mille sa neile saatsid. Juhul kui parandamine pole võimalik ja konsool tuleb välja vahetada, võib juhtuda, et see asendatakse teise sarnase mudeliga.