South Park: The Fractured but Whole

0
366

South Park: The Fractured but Whole on taaskord üks selline mäng, mida mul polnud esialgu plaanis mängida. Nimelt ei ole ma kunagi eriline South Parki seeria sõber olnud – need noku-, kaka-, peerunaljad lihtsalt ei ole minu jaoks. Erinevate asjaolude kokkulangevuse tõttu aga olin sunnitud selle mängu siiski ette võtma. Sellest tulenevalt ei ole ülevaade tehtud mitte South Parki fänni silme läbi, vaid üritan vastata küsimusele mis mul tekkis, kas South Park: The Fractured but Whole on mängitav ka mitte fännide jaoks?

Mängu tegevus leiab aset vahetult peale The Stick of Truth sündmusi ning peategelaseks on Uus Poiss (The New Kid), aka Douchebag või Butthole või Buttlord. Seekord on kuumaks teemaks superkangelased, superkangelaste frantsiis ja kadunud kass, kelle leidmise eest pakutakse $100.

Superkangelased on jagunenud kahte leeri – Coon & Friends ning Freedom Pals. Otseloomulikult on neil vaja ka kurjameid kelle vastu võidelda ning siin tuleb neile appi Professor Chaos, keda kehastab Butters Stotch ja kes on oma käsilastega otsustanud kogu linna üle võtta. Kuid Professor Chaos pole linnas ainuke kurjam, kellega superkangelastel tegemist tuleb teha.

Kui mänguga alustasin ja South Park’ilikud kaka-, noku-, peerunaljad ja pottide täis sittumised pihta hakkasid, nentisin ma endamisi, ilmselgelt pole see mäng mõeldud minusugustele, kellele labased naljad peale ei lähe. Kuid peale sissejuhatusest üle saamist ning mänguga üha kaugemale jõudes, tuli mul tunnistada, et kui peerunaljad välja jätta, siis nii mõnegi teema pilamised on päris hästi õnnestunud ja tegemist on siiski täiesti mängitava mänguga.

Kui pealtnäha paistab tegemist olevat lihtsa South Parkiliku tobedaid nalju täis pikitud mänguga, siis tegelikkuses on selle pealiskihi all üks täiesti korralik rollikas (RPG). Ja see mis alguses lihtne paistis võib mingil hetkel märksa keerulisemaks ja päris huvitavaks osutuda. Kui sa näiteks alguses saad omale valida ühe klassi millega mängimist alustad, siis mängu arenedes pakub Cartman sulle neid klasse juurde, mille jooksul muutub ka sinu taustalugu loomulikult, kui taustaloo viimane tragikomöödiline osa välja arvata. See annab sulle võimaluse kombineerida erinevate klasside pakutavate võimaluste vahel ja siinkohal tasub hoolikalt läbi mõelda kuidas ning mis stiilis oma tegelasega edasi minna. Lahingutes on sul kasutada ainult kolm aktiveeritud oskust + ultimate power ning vastavalt valitud oskustele tasub siis ka oma tegelase DNA koos artifactidega üle vaadata. Lisaks sellele on lahingusse astudes sul võimalik valida päris kenakese hulga võitluskaaslaste ehk superkangelaste vahel ning kõigil neil on erinevad stiilid. Lisaks kõigele eelpool nimetatule on sul veel eraldi superpeeruvõimed, mis võimaldavad ajaga mängida või muud veidrat korda saata, need võimed avanevad vastavalt mängu edenemisele. Ühesõnaga erinevat kombineerimist leiab siin mängus parasjagu, et ei ole päris nii, et teeme klikk ja klikk ning kõik töötab iseenesest.

Lahingud on kõik käigupõhised, täpselt see mis mulle alati meeldinud on, ma lihtsalt jumaldan käigupõhiste lahingutega mänge, kus igale tegelasele on antud üks käik mida kasutada ning vastavalt sellele tuleb siis oma taktika hoolikalt läbi mõelda. Lahinguväljad ja nende suurused sõltuvad vastavalt asukohast ning vastaseid leidub alates kuuendikest ja Raisin tüdrukutest kuni krabielukateni välja. Ühesõnaga üksluisuse üle siin mängus kurta ei saa.

Lisaks põhimissioonidele ja lahingutele on mängus ka hunnik lisaülesandeid, alustades millegi leidmisest ja kogumisest kuni nuputamisülesanneteni mis nõuavad mingil määral ajude ragistamist. Taaskord väga teretulnud lahendus lahingute kõrvale.

South Park: The Fractured but Whole on otsast lõpuni täiesti stiilipuhas South Park. Kui sa oled selle sarja suur fänn, siis on tegemist mänguga mida sa lihtsalt pead mängima. Neile aga kes South Parki TV sarjast muidu suurt lugu ei pea, pakutakse satiirilise komöödia juurde käigupõhise lahingusüsteemiga põnevat RPG’d. Lõppkokkuvõttes tuleb nentida, et hea et ma seda mängu siiski mängisin, sest labastest peerunaljadest hoolimata oli tegemist hea mänguga.

Info lapsevanematele:
Tegemist on otsast lõpuni puhtalt täiskasvanutele mõeldud mänguga, millest annab märku ka PEGI 18 reiting. Nagu South Parki TV seeria, nii sisaldab ka antud mäng lastele ebasobivat kõnepruuki ja vägivalda.

South Park: The Fractured but Whole
Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 17. oktoober 2017
Arendaja: Ubisoft San Francisco
Väljaandja: Ubisoft
Ülevaade tehtud: Xbox One

Mängu saab osta siit:
osta_gamestarosta_uplay
osta_xboxosta_playstation
HEA
Sobilik mäng South Parki fännidele
Hea käigupõhine lahingusüsteem
HALB
Mõeldud South Parki fännidele
Labased peerunaljad
Sissejuhatus venib
4.5
Hea mäng