WRC 7, kuidas ma Ott Tänakut rallis võitsin

0
630

WRC tüüpi rallimängud on mulle meeldinud sellest ajast peale, kui kunagi sai pikki tunde veedetud Colin McRae Rally 2’e saatel. Tänaseks on jäänud kaks seeriat – DIRT mis on väljaarenenud just Colin McRae rallist ja teiseks on WRC.

Viimased kolm aastat on WRC seeria arendamisega tegelenud Kylotonn mängustuudio. Minu viimane WRC mängukogemus pärineb nende esimesest WRC mängust mille arendamisega nad tegelesid, mis oli selle mänguseeria viies mäng. Tookord oli tegu väga vigase mänguga, kus auto võis poole sõidupealt lihtsalt katki minna ilma, et oleks kordagi rajalt välja sõitnud.

Õnneks on nad suutnud viimase paari aastaga oma vigadest õppida ja luua töötava mängu. Vähemalt konsoolidel. Arvuti versiooni puhul on olnud siit ja sealt kuulda, et see mäng on endiselt päris paljudel katki ja on seetõttu Steamis saanud mitmeid negatiivseid arvustusi. Õnneks Xbox One versioonis, mida mina mängisin, suuremaid vigu ei kohanud.

Mängitavus

Mängus on väga erinevaid tüüpe rallisid, mida kõike ühelt tänapäeva rallimängult oodata võib – Solo, Karjäär, Multiplayer – Online, Split-screen, hot seat + veel mõned.

Karjääri alguses alustad juunior WRC roolist ja võistled, kuni oled piisavalt palju ülesandeid lahendanud, et võiksid minna järgmisesse kategooriasse. Samas kui ei tunne ennast veel piisavalt kindalalt võid jääda ka samasse gruppi. Üks asi mis mind ennast natukene segas oli see, et kerge ja keskmise raskusastme vahe oli päris hüppeline. See võiks natuke rohkem dünaamilisem olla. Kuna ma ei ole kahjuks maailma parim rallimängija, siis eelistasin ma alguses kergemat varianti mängida.

Peale juunior WRC’d liigud edasi WRC2’te ja loomulikult peale seda WRC’sse. Ainuke neist kus ma ühtegi eestlast sõitmas ei märganud oli WRC2.

Igal juhul jõudes viimasesse klassi on võimalus Ott Tänakuga võistelda ja vaadata kumb kiirem on. Lihtsa ja keskmise kategooriaga õnnestus minul teda võita, kuid viimasel kõige keerulisemal raskusastmel polnud mul kahjuks isegi mingit lootustki mitte.

Kui autoga ikka veidi rajalt välja läksid, siis oli tunda, et auto enam ei käitu nagu algselt. Kuid ka rajal püsides kulusid rehvid ja amordid natuke. Peale korralikumat sorti rajalt väljasõitu võis auto kiirus aga korralikult kannatada saada.

Üldiselt on mängitavus väga mõnus ja ei tajunud, et kuskil oleks väga mingeid bugisid sisse jäänud. Kuigi alguses, kui mängu alla laadisin ja vaatasin, et see on kuskil 19GB, siis tekkisid mõned kahtlused arvestades tänapäeva konsoolimängude suurusi. Hiljem muidugi oli üsna selge, miks Forza Motorsport 7 on 100GB ja WRC 7 ainult 19GB. Rajad hakkasid peatselt korduma, mis on ralli puhul loomulik ning autode valik pole just eriti suur.

Tõsine pluss selle mängu juures aga on split-screen võimalus, mida täna kahjuks väga vähestes rallimängudes veel leida võib. Kõik mängud, mis tänapäeval sellist võimalust veel pakuvad saavad minu silmis metsikult pluss punkte. Ma ei soovi interneti vahendusel teistega väga tihti mängida. Samas kui sõbrad külla tulevad, siis on hea omavahel kiire turniir ära teha, et kes mingis mängus parem on! Nii et kiitus!

Onlines mängides võis kohata väga erinevaid mängijad. Osad ei saanud üldse aru mida nad teevad ja oli tunne, et nad mängivad esimest korda automängu. Teised suutsid tekitada sellise vahemaa, et mul ei õnnestunudki piiratud ajaga finišisse kahjuks jõuda, sest jäin neist rohkem kui 30 sekundit maha. Arvan, et see piirang tuleks ära kaotada, et vähemalt kõik oma aja kirja saaksid, sest mäng ise väga hästi ei filtreeri kellega sa kokku lähed.

Üks asi, mis küll mängukogemust ei riku kuid jäi siiski silma häirima ja seepärast toon selle välja, oli see et arendajad on paigutanud publiku kohtadesse, kuhu mitte ükski ralli korraldaja inimesi mitte kunagi ei lubaks. Saan aru, et mängus tunduvad need paigutused loogilised, aga reaalselt nüüd küll publikut sellistes kohtades pole.

Graafika

Mäng näeb visuaalselt väga ilus välja ja suures plaanis pole millegi üle nuriseda. Lisaks on hea uudis Xbox One X tulevastele omanikele – WRC 7 on üks nendest mängudest, mis saab väikse boosti, kui uus konsool välja tuleb.

Kui graafikas millegi üle nuriseda, siis tooksin välja selle et kui auto seisma jätta ja vaadata kaugustes olevate mägede poole, siis on näha, et neile pole liigselt mõeldud. Samuti näeb publik välja nagu nad oleksid papist välja lõigatud ja läbi raskuste liikuma saadud.

Autod, mis nägid visuaalselt suurepärased välja, kaotasid väga palju reaalsust hetkel, kui kere sai kahjustada. Detailid lendasid pealt ära ja nende all olev kere ei näinud enam nii reaalne välja. Samuti detailide all olev autokere ei näinud eriti reaalne välja.

Mõneti segasid ääretult väikesed puud, mis raja ääres kasvasid. Imelik mõelda, et 1 meetrine pisikene kuusk suudab auto, mis liigub 150km/h peatada hetkega.

Hinnang

Julgelt soovitada mängu kõigile konsooli omanikele, kellele meeldivad rallimängud. Kahjuks ei paku mäng nii laialdasi võimalusi nagu DIRT 4 või DIRT Rally, aga minu jaoks tegi mängu paremaks see, et on võimalik lokaalselt teha split-screen mänge koos sõpradega. Kuna paljud mängud tänapäeval seda enam ei võimalda, siis tuleb see eraldi plussina välja tuua.

Mängul ei ole midagi viga, kui otsid mängu kus sõidad pidevalt samu radu ja saad igat kurvi lihvida, et saavutada parimat tulemust.

WRC 7
Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 15. september 2017
Arendaja: Kylotonn
Väljaandja: Bigben Interactive
Ülevaade tehtud: Xbox One PEGI3 Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steamosta_gamestar
HEA
Sõidetavus
Split-screen co-op
HALB
Mõned visuaalsed detailid on viletsad
Jääb DIRT seeriale alla
4