Kuulujutt: Xboxi mängud tulevad ka PlayStationile

0
42
achievement

Nädala algus rõõmustab meid uute kuulujuttudega, iga järgmine neist fantaasiarikkam kui eelmine ning esialgu paistab, et lõppu ei paista veel tulevat. Iga järgmine kuulujutu levitaja teab “usaldusväärsetele allikatele” tuginedes lisada kuulujutule omalt poolt midagi juurde. Nimelt olevat Xboxi mängud ilmumas ka PlayStationile.

Tegelikult said need kuulujutud alguse juba nädal tagasi, kui ilmus esimene kuulujutt selle kohta, et üks Xboxi eksklusiivmängudest ilmuvat varsti ka mõnel teisel platvormile. Sama päeva õhtul ilmus juba kuulujutt, et eelmise aasta populaarseim rütmimäng “Hi-Fi Rush” ilmub Nintendo Switchile. Ei läinudki väga kaua aega kui kolmas allikas teadis lisada, et see ilmuvat ka PlayStationile. Kuid sellega kuulujutud veel ei lõppenud, järgmine kuulujuttude levitaja lisas sinna, et “Hi-Fi Rush” pole ainuke mäng mis PlayStationile ilmub, et “Sea of Thieves” ilmub ka ning ei läinudki väga palju aega kui juba järgmine teadis lisada, et tegelikult on neid mänge rohkem.

Nüüd oleme jõudnud sinna, kus kuulujutud on lennanud juba peadpööritavatesse kõrgustesse, Activision Blizzardi mängud ei ilmugi Game Passi, Xbox Series konsoolide müüginumbrid olevat viletsamad kui Xbox One’i müüginumbrid (see ei pea ilmselgelt paika, kui vaadata neid riike kus numbrid avalikud) ja üleüldse lõpetab Microsoft Xboxi konsooli tootmise ja kuna Game Pass ei vastavat ka ootustele, siis keskendub edaspidi multiplatvorm mängude tootmisele. No ilmselgelt tasub sellisel tasemel kuulujuttude juurde manustada suurem kogus soola, sest need pole ka kõige jaburamates unenägudes usutavad, sest Microsoft teenib kolmandate osapoolte mängude avaldamisest väga suure summa.

Mida aga arvata kuulujuttude sellest osast, mis räägib Microsofti mängude ilmumisest teistele platvormidele, sealhulgas ka PlayStationile? Siinkohal tuletame meelde, et Microsoft sõlmis lepingud mitmete erinevate osapooltega, kaasa arvatud Nintendo ja Sonyga, et järgmise 10 aasta jooksul ilmuvad Activision Blizzard mängud, sealhulgas “Call of Duty”, kõikidele platvormidele. Need lepingud ei ole vahepeal kuhugi kadunud ning Microsoft jätkab nende lepingute täitmist. See peaks eespool esitatud küsimusele vastama – jah, Microsofti mängud ilmuvad, järgmise 10 aasta jooksul, ka teistele platvormidele, sealhulgas ka PlayStationile.

Aga ülejäänud mängud, näiteks “Hi-Fi Rush”, “Sea of Thieves”, “Starfield”, “Indiana Jones and the Great Circle” jne.? Need mängud on juba (või varsti) saadaval arvutil ning läbi Game Passi, GeForce Now ja teiste teenuste ka muudel seadmetel. Kas võib juhtuda, et need mängud ilmuvad ühel päeval ka Nintendo või PlayStationi konsoolidele? Üsna tõenäoline. Microsoft ei ole nimelt kordagi jalga maha pannud ja kindlalt öelnud, et need mängud on ja jäävad Xboxi eksklusiivideks. Alati on mainitud, et hetkel on need saadaval Xboxil, arvutil ja kolmandatel seadmetel läbi Game Passi, kuid see ei välista, et tulevikus midagi muutuks. Microsoft on korduvalt maininud, et need mängud võivad tulevikus ilmuda ka muudel platvormidel, kuid nende fookus on Xboxi versioonil, et mäng näeks esmajärjekorras alati parem välja Xboxil. Näiteks “Hi-Fi Rush” ja “Sea of Thieves” on väga loomulikud valikud, et neid avaldada ka Nintendo ja PlayStationi konsoolidel.

Kokkuvõtteks, kui Microsoft avaldab mängud kas siis läbi Game Passi või otse teistel platvormidel, siis katki ei ole sellest midagi. Mitte keegi ei kaota siin, kõik osapooled võidavad sellest ainult, mängijad saavad ligi mängule ka teistel platvormidel, Microsoft teenib sellega lisaraha ning lõpuks kõik mängijad, sõltumata platvormist saavad veelgi rohkem ja paremaid mänge. Microsoft on korduvalt sellele ka vihjanud, et nad sooviksi, et nende mänge saaksid võimalikult paljud mängurid erinevatel platvormidel mängida. See eesmärk ei ole neil kuhugi kadunud.

Senised kuulujutud aga on hetkel kuulujutud ja täpselt sellena tuleks neid võtta. Kõigele lisaks vihjatakse mitmel pool, et Microsoft tuleb homme, 6. veebruaril 2024 lagedale mingi teadeandega. Seega väidetavalt juba homme võib midagi põnevat juhtuda. Äkki näitab Microsoft uut “Fable” mängu varem kui algselt plaanitud? Või ilmub esimene ports Activision Blizzardi mänge Game Passi, tööga peaks juba sealmaal olema, et kohe kohe võiks esimesed mängud juba ilmuda. Või hoopis kuulutatakse välja see uus pult, millest ka juba pikemalt räägitud on. Hoidke mkuubis.ee lehel ja meie discordil silma peal.