EA boss väidab, “Ultimate Team ei ole hasartmäng”

0
134

Tänu EA Star Wars Battlefront II loot-kastide süsteemi ümber tekkinud skandaalile jõudsid Holland ja Belgia sel aastal järeldusele, et nii mõnedki videomängud rikuvad oma loot-kastide süsteemiga olemasolevaid seadusi.

Belgia justiitsminister, Koen Geens, teatas aprillis, et mängud nagu FIFA, Overwatch ja Counter Strike: Global Offensive rikuvad hasartmänguseadusi Belgias. Neid kes oma mängudest loot-kaste ei eemalda, ähvardas Geens rahatrahviga kuni 800 000 eurot ja viis aastat vanglakaristust.

Loot-kastide keelamine Belgias ja Hollandis on tekitanud FIFA mängijate kogukonnas mitmeid küsimusi, et kas või milliseid muudatusi toob see endaga kaasa uues FIFA 19’s. EA juht, Andrew Wilson aga teatas, et äri läheb edasi nagu tavaliselt, FIFA 19 ilmub ka sel aastal koos Ultimate Team’i loot-kastide süsteemiga.

“Me jätkame FIFA Ultimate Team’iga. Me mõtleme alati oma mängijatele. Me mõtleme alati sellele kuidas mängijateni tuua seda tüüpi kogemusi, läbipaistval, lõbusal ja ausal viisil,” rääkis Wilson.

“Me töötame koos tööstusliitudega ülemaailma ja reguleerivate ametiasutustega teatud regioonides,” jätkas Wilson. “Paljud neist, kellega me oleme koos töötanud juba pikka aega, on hinnanud ja leidnud, et sellised asjad nagu FIFA Ultimate Team ei ole hasartmäng.

Tegemist on ilmselgelt väga vastuolulise seisukohaga, vaadates seda kuidas fännid kulutavad kuni tuhandeid eurosid aastas, et saada omale digitaalsetest pakkidest parimaid mängijaid. Rääkimata sellest, et mängijad ei tea millised on nende võimalused leida neist pakkidest omale soovitud megastaar. Enamus Ultimate Team’ile pühendunud lehekülgi soovitavad mängijatel mitte kunagi kuldsete pakkide peale raha raisata, sest võiduvõimalused sealt omale megastaar leida on imeväike.

EA seisukoht, et miks Ultimate Team’i süsteem ei tohiks olla klassifitseeritud hasartmänguks, on samuti üsna veider. “Esiteks saavad mängijad alati kindla arvu asju iga FUT pakiga. Teiseks me ei paku ega võimalda mingilgi moel neid digitaalseid asju reaalse raha vastu vahetada. Seetõttu ei ole mängus olevatel esemetel reaalses maailmas väärtust,” selgitas Wilson.

Kuidas tekkinud olukorras edasi minnakse saame me näha hiljemalt sel sügisel, et kas FIFA 19 tuleb Belgias ja Hollandis turule ilma FUT’ita või siis ei tulegi neid mänge nimetatud riikides müügile.