Frantics – Lõbus seltskonnamäng koos laheda rebasest saatejuhiga

0
542

Frantics on uus lahe seltskonnamäng PlayLinki mängude kategoorias. Seda arcade-stiilis minimängudest koosnevat mängushowd saab mängida kuni kolme sõbraga koos. Saatejuhiks on aga üks manipuleeriv, skeemitav ja võluvalt ebaõiglane rebane, kes teeb kõike selleks, et mängijaid üksteise vastu üles õhutada ja mängus üks paras kaos tekitada.

Kui erinevate seltskonnamängude üheks suurimaks puuduseks on tihti mittemidagiütlevad isikupäratud saatejuhid, siis seekord on tegemist lihtsalt võrratult laheda saatejuhiga. Ta on salakaval, humoorikas, võluvalt lihtne, kuid samal ajal elegantne ja ta teeb kõik selleks, et mängijaid teineteise vastu üles ässitada. Ühesõnaga üks igati vahva tegelane vahelduseks.

Kuna kogu mängu tegevus toimub plastiliinist maailmas, siis sobib see mäng ka lastele. Ei tasu muretseda selle üle, kui näiteks langevarjuhüpetes jääd langevarju avamisega hilja peale. Ei mingit verd ega soolikaid, sinust jääb järele vaid üks plastiliini plärts. Nii et muretsemiseks põhjust ei ole. Või noh, kui, siis võib olla tasub ehk silma peal hoida sellel, et lapsed mingeid õelaid kombeid üles ei korjaks sellest mängust. Sest siin võidab see, kes teistele käru keerab.

Nagu PlayLink mänguseeriale omane, siis seda mängu Dualshock 4 puldiga mängida ei saa. Et sõpradega mängida, on igal mängijal vaja iOS või Android süsteemiga varustatud telefoni või tahvelarvutit. Taaskord, nagu PlayLink mängude puhul tavaks, Windows operatsioonisüsteemiga varustatud seadmetele Franticsi appi ei pakuta.

Peale näopildi tegemist (miks seda selle mängu juures tahetakse, jäi mulle arusaamatuks) saad valida kuni 12 erineva plastiliinist vorbitud looma vahel. Kõikide nende tegelaste välimust saad soovi korral telefoni raputades muuta. Siinkohal sooviksin, et kasutajatele oleks võimalus antud oma tegelast muuta veidi lihtsamal kujul. Sest kui sa näiteks tahaksid oma tegelasele veel lisada erinevaid aksessuaare, siis on see telefoni raputamine üpris tüütu tegevus, lootes iga kord, et ehk läheb nüüd õnneks ja saab otsitu kätte.

Kokku on 15 minimängu, alates võidujooksust kuni langevarjuhüpeteni välja. Selline paras ports erinevaid minimänge, millest osa siis suvaliselt mängushows mängijate jaoks välja nopitakse, nii sa ei tea kunagi ette, millisel võistlusalal nüüd pere või sõpradega võistlema hakata tuleb. Soovi korral võid muidugi minimänge ka eraldi mängida või siis minimängudest ise kokku panna omale meelepärase mängusessiooni.

Iga minimängu võitjat premeeritakse krooniga ja eesmärgiks on loomulikult võita endale võimalikult palju kroone. Mida rohkem sul neid on, seda lihtsam sul lõpumängus olema saab. Aga lisaks kroonidele tasub minimängudes korjata ka münte, mille eest saab erinevate mängude jooksul või lõpumängus igasugust kasulikku kraami osta. Mida rohkem sul münte on, seda suurem on tõenäosus, et saad endale just selle asja, mida sina ihaldasid ja kui vastasmängijatel, kes sama asja soovisid, oli vähem münte, siis peavad nad soovitu asemel millegi muuga leppima.

Et mängu keerulisemaks ajada, premeerib mängujuhist rebane aeg-ajalt mängijaid lisamüntidega või hoopis helistab viimasel kohal olevale mängijale ja pakub tollele salamissiooni, mille edukal täitmisel too samuti omale krooni teenida saab.

Ühesõnaga on minu arvates tegemist ühe igati vahva seltskonnamänguga, millest sai kiirelt meie peres uus laupäevaõhtune mäng, mida koos mängida. Või noh mis laupäevaõhtune, ausalt öeldes oleme me Frantics’t nüüd märtsi algusest saadik igal õhtul enne magama minekut mänginud ja tüdimust sellest mängust veel ei paista tulevat.

Kui sa otsid üht lahedat seltskonnamängu, mida saab PlayStation 4 konsoolil oma mobiiltelefone ja tahvelarvuteid pultidena kasutades mängida, siis Frantics sobib selleks mänguks ideaalselt. Tegemist on parima mänguga PlayLinki mängude seerias. Kui selle mängu puhul millegi üle viriseda, siis on see ehk ainult 20-eurone hind. PlayLinki mängule sobiks minu arvates 10-15 eurone hinnasilt paremini. Aga nagu ma ütlesin, tegemist on ühe igati lõbusa seltskonnamänguga, nii et soovitan.

Info lapsevanematele:
Tegemist on seltskonnamänguga, mis sobib ka lastele ning millest on meie peres saanud uus lemmikmäng laupäevaõhtuseks peremänguks. PEGI reitingu järgi sobib alates kolmandast eluaastast, aga noh päris nii noortele on seda ilmselt natuke liiga vara veel mängida.

PEGI 3
Frantics
Platvorm(id): PS4
Ilmus: 7. märts 2018
Arendaja: NapNok Games
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4

Mängu saab osta siit:
osta_playstation
HEA
Lahe saatejuht - riukalik rebane
Lõbus mäng
Hea valik erinevaid minimänge
HALB
Oma tegelast ei saa rahulikult oma äranägemise järgi muuta
Frantics app on saadaval ainult Android ja iOS seadmetele
4.5