Gungrave VR: Loaded Coffin Edition – tervitusi teisest ilmast

0
190

PlayStation VR-il ei ole just väga palju animeteemalisi mänge. On mõned tüdrukutega laulu-tantsu-pulgavibutamise mängud, kelmikas „Fate/Grand Order VR“ lühivõimlemiskava ning „Kizumonogatari“ animet tutvustav elamus, mis on kusjuures päris tuus ja näitab, kuidas saab virtuaalses ruumis ka kahemõõtmeliste piltide/ekraanidega lahedat efekti luua. Lisaks neile ilmus augustis Jaapanis ja muudes idamaades ka „Gungrave VR“, mis on järg „Gungrave’i“ animele ja PlayStation 2-l ilmunud mängudele. Nüüd on virtuaalanimekõmmutamine jõudnud ka teistesse riikidesse ning saamegi pilgu peale heita, millega täpselt tegu on.

„Gungrave VR“ ja tema vastvalminud eraldi mängitav lisapakett „Gungrave VR U.N“ on saadaval kas eraldi digitaalsel kujul või siis ka „Gungrave VR: Loaded Coffin Edition“ nime kandva kombona, mis peaks saadaval olema ka plaadi peal ning käesolevas arvustuses käsitlemegi mõlemat korraga. Ma anime lugu ümber jutustama ei hakka, aga olgu ära mainitud, et mängu peategelane on kunagi ammu tapetud mees, kes 13 aastat pärast surma Beyond the Grave’i (hellitavalt lihtsalt Grave’i) nime kandva ebasurnuna üles äratati, et ta oma kunagiste sõprade vastu võitleks. Selleks kasutab ta oma kahte Cerberuse-nimelist püstolit ning kettidega selga kinnitatud kirstu.

PlayStation 2 „Gungrave’i“ mängud olid nauditavalt tempokad ja kuulirahet saatsid ägedad animatsioonid, kui Grave püstolite, kuulipildujate ning kirstus peituva raketiheitjaga vehkis. PlayStation VR-i mäng jätkab sealt, kust PS2 versioon pooleli jäi, kuid on tunduvalt lühem ja igavam. Oma olemuselt on tegu ikkagi puhta tulistamismänguga, kus selja tagant vaates toimuvad osad, kus tillukestes tasemetes ringi jooksvale Grave’ile vastased igast küljest ette kargavad, vahelduvad läbi peategelase silmade toimuvate paigalseisvate kõmmutamistega, kus pikad makaronilaadsed käed püstolitega kurjamitele surma külvavad. Kumbki stiil ei ole eriti lõbus, sest virtuaalreaalsust ei kasutata vaat et absoluutselt ära. Ainukesed hetked on need läbi peategelase silmade toimuvad levelid, kus pommid ja mingi elukad su silme eest läbi lendavad ja sa võid peaga nende liikumist seirata, aga muidu ei näe ma absoluutselt põhjust, miks ei võiks tegu olla täiesti tavalise allalaetava mänguga. Seda tunnet võimendab veelgi enam lisapakett, kus selja taga oleva kaameraga osad on asendatud staatiliselt külje pealt vaatega. Sihtimine käib küll kogu aeg silmadega, aga sama hästi võiks niisama kangidega võimelda.

Tavaliste vastaste rappimisele pakuvad konkurentsi küllaltki halvasti disainitud bossid. Nimelt on nad üldjoontes üpris lihtsad, ehk kõigi puhul kehtib strateegia „põika hüppega kõrvale ja anna tina“, kuid kui neil õnnestub sind õigel hetkel tabada, juhtub olukord, kus nad sind aina uuesti ja uuesti ründavad, aga sina enam püsti ei saagi. Umbes nagu algajana mõne professionaalse kaklusmängija vastu mängides. Pärast iga taseme läbimist jagatakse sulle punkte ja hindeid, vastavalt sellele, kuidas sa vastastelt tuupi said ning kui ägedalt neid pähe tabasid. Kaks tundi kestnud põhimängu läbisin valdavalt B-de saatel, kuid lisapaketi pool tunnikest lendas mööda puhtalt SS (ehk siis kõige paremate) hinnetega. Seega järeldus: lisapakett on kõvasti lihtsam, sest midagi teistmoodi ma küll ei teinud, sain bosside käest ikka mehemoodi peksa.

„Gungrave VR: Loaded Coffin Edition“ on seega virtuaaltulistamismäng, kus virtuaalreaalsust ennast tegelikult vaja nagu polegi. Väidetavalt on tegu sissejuhatava osaga järgmisel aastal ilmuvale „Gungrave G.O.R.E.“ mängule, kuid seda kummalisem on asjaolu, et tulistamine on tehtud kätte saadavaks vaid PSVR-i omanikele. Seega tuleb tõdeda, et kahjuks ei ole „Gungrave VR“ suuremat tähelepanu väärt. Kui olete tõesti suurem „Gungrave’i“ anime austaja, siis võib-olla leiate siit mõne vahva detaili, aga suuremale osale mängijatest ei anna vähemalt see animestiilis virtuaalkogemus mitte midagi juurde.

Gungrave VR: Loaded Coffin Edition


Platvorm(id): PS4+PSVR
Ilmus: 7. detsember 2018
Arendaja: Iggymob
Väljaandja: Marvelous Inc
Ülevaade tehtud: PS4 Pro + PSVR

Mängu saab osta siit:
osta_playstation

HEA
Sarja fännidele võib leiduda üksik maiuspala
HALB
Vilets virtuaalreaalsuse kasutamine
Kohutavalt lühike
Bossid võivad kohati tunduda ebaausad
2