Super Mario Party – Pidu igal ajal, igal pool, ükskõik kellega koos!

0
484

Pidu on lõpuks jõudnud ka Nintendo Switchi õuele, sest uus Super Mario Party on kohal. Nüüd ei jää muud üle, kui Joy-Conid pihku ja mängima, sest tegemist on tõepoolest ühe suurepärase seltskonnamänguga, mis on ära teeninud rohkelt kiidusõnu. Super Mario Party pakub lõbusat mängukogemust kõigile – nii väiksematele kui ka suurematele pereliikmetele.

Mänguversioone on uues Super Mario Partys mitmeid ning lisaks tuntud lauamänguvariandile, mida on värskendatud uute strateegiliste elementidega, leiab siit ka täiesti uusi mängimisviise.

Lauamängu saab mängida kuni neli mängijat ning valida saab 10, 15 ja 20 käigukorra vahel. 10 käigukorraga mäng võtab aega umbes tunni, 15 puhul läheb tund ja poolteist ning 20 käigukorraga variandi puhul võib mäng aega võtta umbes 2 tundi. Eesmärgiks on mängus koguda münte ja tähekesi. Mängu võidab see kellel on mängu lõpuks kõige rohkem tähti kogutud. Üheks lisauuenduseks mängus on see, et mängijad saavad nüüd valida erinevate täringute vahel. Lisaks tavalisele täringule on igal tegelasel olemas ka oma spetsiifiline täring erinevate boonuste või miinustega. Näiteks mõnel tegelasel on täringunumbriteks põhiliselt kolmed ja neljad, teisel aga on võimalus veeretada kuue asemel hoopis üheksa aga miinusena on täringul kolm ühte. Seetõttu tasub lauamängu jaoks oma tegelast hoolikalt valida. Esialgu on võimalik valida kolme erineva laua vahel, mõni neist on lihtsam, mõni keerulisem. Hiljem, kui olemasolevatel laudadel mängud mängitud, lisandub paar uut lauda juurde.

Lauamängust on olemas ka “Partner Party” versioon, kus mängitakse samadel laudadel ning samade reeglitega, kuid koos paarilisega vastasmeeskonna vastu. Mistõttu tasub ka omavahel mängustrateegia paika panna. Üheks võimalikuks variandiks on omavahel kokku leppida, et üks korjab tähti ja teine korjab samal ajal münte ja püüab vastasmeeskonda takistada, näiteks neilt münte varastades.

Minimänge, mis Joy-Con pultide võimalusi ära kasutavad, on rohkem kui küllaga. Hoolimata nädalavahetusest, mis ma selle mängu seltsis veetsin, satub ikka ja jälle ette minimänge, mida enne mänginud ole. Igas mängualas leiab erinevas stiilis minimänge – meeskonna põhised, rütmil põhinevad, 1vs3, 1vs1, 2vs2 ja nii edasi. Meie peres meeldisid eriti rütmimängud kus sai rütmi saatel kopraid peksta, aknaid pesta ja mis seal kõik veel oli.

Soovi korral võid ette võtta ka “Online Mariothoni”, kus saab võrgus teiste mängijate vastu erinevaid minimänge mängida. Selle jaoks on muidugi vaja omale tellida Nintendo Switchi Online teenus.

Kui aga sõber külla tuleb ja oma Nintendo Switchi kaasa võtab, on ka selle jaoks olemas oma mänguversioon, kus saab kaks konsooli mängimiseks ühendada. Seda viimast varianti ma kahjuks proovinud ei ole, seetõttu pole mul aimugi, mida sealt leiab ja kuidas see mänguviis täpsemalt välja näeb. Aga õnneks ei pea sellepärast väga muretsema, sest nagu ma ütlesin, erinevaid mänge mida mängida leiab Super Mario Partyst küllaga.

Olemas on ka “River Survival” versioon, kus kõik mängijad peavad omavahel koostööd tegema, et õnnelikult jõe lõppu jõuda. Selle käigus peavad kõik aerutades takistusi vältima, samal ajal õhupalle, kiirendusi ja lisaaega jahtides. Iga õhupall annab sulle omakorda mängimiseks ühe minimängu. “River Survival” versioonis olevad minimängud on siis meeskonnapõhised kus tuleb omavahel koostööd teha. Näiteks võrguga kala püüdes peavad kõik mängijad ühel ja samal ajal oma võrguotsa üles tõstma, muidu kala ei saa. Või siis näiteks tuleb kuubik üle kitsa raja saarele toimetada, pingviine karjatada või suure õhupalliga väikseid õhupalle koguda. Hea koostöö korral teenib minimängudest omale aega juurde.

Ühesõnaga lõbusat mängimist leiab siit küllaga ning tänu Nintendo Switchile saad sa Super Mario Party nüüd endaga igal ajal, igale poole kaasa võtta ja sõpradega või kellega iganes koos mängida.

Kuigi Super Mario Party on mõeldud seltskonnaga mängimiseks, siis on võimalik seda ka üksinda arvuti poolt juhitud vastaste vastu (valida saab kolme erineva raskusastme vahel) või nendega koos mängida või hoopis onlines teiste mängijatega jõudu katsuda.

Super Mario Party on üks igati äge seltskonnamäng, millest sai kiirelt meie pere uus lemmik laupäevaseks mänguõhtuks. Lausa nii äge, et laupäevast jäi seekord väheks ja Super Mario Party seltsis sai ka osa pühapäevast veedetud. Juhul, kui sul on kodus Nintendo Switch ja sulle meeldivad selle mänguseeria varasemad mängud või seltskonnamängud üleüldiselt, siis uus Super Mario Party ei saa siinkohal sulle pettumust valmistada. Soovitan kindlasti see endale hankida koos lisapaari joy-conidega, kui sa seda veel teinud pole. See mäng on seda väärt.

Info lapsevanematele:
Super Mario Party sobib nii suurtele kui väikestele pereliikmetele nii koos kui üksi mängimiseks. Meie peres sai sellest kiirelt uus lemmik, mida laupäeva õhtuti koos mängida.

PEGI 3
Super Mario Party
Platvorm(id): Nintendo Switch
Ilmus: 5. oktoober 2018
Arendaja: Nintendo, Nd Cube
Väljaandja: Nintendo
Ülevaade tehtud: PS4

Mängu saab osta siit:
osta_amazon
HEA
Peresõbralik
Suurepärane seltskonnamäng
80 minimängu
Online mänguvariant
HALB
Osa minimänge Toad's Rec Room'is saab mängida ainult kahe Switchi konsooliga
5
Suurepärane