Uus PlayStationi konsool tulekul, kinnitas Sony president

0
423

Sony president kinnitas oma intervjuus Financial Times’ile, et ettevõte töötab tõepoolest uue konsooli kallal, kuid keeldus seda PlayStation 5-ks nimetamast.

Arutelu käigus selle üle, kuidas Sony peaks lähenema 70 miljardi dollari suurusele globaalsele nutitelefonide mänguturule ja oma klientide muutuvatele harjumustele sel ajal kui nad valmistavad turgu ette PS4 järeltulija jaoks, teatas Kenichiro Yoshida, “Praegusel hetkel võin öelda, et järgmise põlvkonna riistvara on vajalik.” Samas keeldus ta Sony tulevast konsooli ametlikult PlayStation 5-ks nimetamast.

Lisaks PlayStation 5-le liiguvad hetkel ringi ka kuulujutud sellest, et Sony plaanib turule tulla tahvelarvutiga, mis suudab ühenduda erinevate seadmetega, kuna online striiming teenused on taas päevakorral ja Sony otsib võimalust kuidas seda tulevikus paremini ära kasutada.

Google alustas eelmisel nädalal kutsete laiali saatmisega, et testida Google striimingu teenust, mis võimaldab kasutajatel Chrome veebilehitseja abiga videomänge mängida.

Esmaspäeval teatas Microsoft omakorda, et nad alustavad järgmisel aastal Project xCloud avaliku testimisega. Microsoft lubas, et Project xCloud toob mängud kõikide kasutajateni, sõltumata platvormist mida nad kasutavad. “Test hakkab jooksma seadmetel (mobiiltelefonid, tahvelarvutid), mis on Bluetoothi kaudu ühendatud Xboxi juhtmevaba puldiga, kuid mängida saab ka puutetundliku sisendit kasutades,” kinnitas ettevõtte asepresident Kareem Choudhry.

Mitmed märgid kinnitavad, et Sony uus konsool ei pruugi märkimisväärselt PS4-st erineda ning mõlema konsooli fundamentaalne arhitektuur jääb sarnaseks.

IAJ (Ibbotson Associates Japan) analüütik Kazunori Ito arvab, “Sony täenäoliselt püüab oma edukat PS4 platvormi kasutada nii kaua kui võimalik.” Tänaseks on Sony müünud üle 80 miljoni PS4 konsooli.

Sony on otsustanud oma senistes strateegiates teha mitmeid muudatusi, et kohaneda oma klientide soovidega. Muudatustest Sonys annab märku ka nende otsus lõpuks oma mängukonsool avada cross-platform võimalustele. Esimeseks mänguks, kus PS4 kasutajad saavad mängida teistel platvormidel olevate mängijatega, on Fortnite Battle Royale.

ALLIKASFinancial Times