Vivendi müüb Ubisofti aktsiad maha

0
146

Ubisofti meeskond hingas teisipäeva õhtul kergendatult ja tänas oma Twitteri seinal kõiki nende toetajaid.

Rõõmustamiseks oli ka parajalt põhjust, nimelt teatas Vivendi, et peale aastaid kestnud katseid Ubisofti üle võtta, otsustasid nad oma aktsiad maha müüa.

Aasta aasta järel, ostis Vivendi püsivalt Ubisofti aktsiaid kokku, kuni lõpuks saadi kokku 27,3% kogu Ubisofti aktsiatest, üsna lähedal sellele, et saaks ametlikku ülevõtmispakkumist esitada. Kuid Ubisoft teatas korduvalt üsna selgelt, et nad ei plaani mitte mingi hinna eest ettevõtet Vivendile müüa ja soovivad säilitada iseseisvuse.

Teisipäeval teatas Ubisoft, et nende soov lõpuks täitus ning VIvendi müüb kõik seni omandatud Ubisofti aktsiad maha.

https://twitter.com/Ubisoft/status/976155114930102277

Osa aktsiatest ostab ära Hiina ettevõte Tencent, mis omab ka teiste Lääne mängustuudiote aktsiaid. Portsu Ubisofti aktsiaid ostis omale ka Ontario õpetajate pensioniplaan, ülejäänud aktsiad ostab Ubisoft ise ära ning Guillemot perekond suurendab samuti oma osalust ettevõttes.

Ubisoftil läheb üha paremini ja nad on viimastel aastatel oma positsiooni mänguturul ainult tugevdanud. Mistõttu Ubisofti akstiate vastu oli suur huvi ning ilmselt seetõttu otsustaski Vivendi loobuda oma plaanist Ubisoft üle võtta.

Vivendi teenib Ubisofti aktsiatelt 2 miljardit eurot. Millise mängustuudio Vivendi nüüd sihikule võtab, see ilmselt selgub üsna peatselt. Nimelt on endine Activision Blizzardi omanik Vivendi selgelt väljendanud oma taasärganud huvi mänguturu vastu.