Disney Tsum Tsum Festival – vikerkaarevärviline nunnupidu

0
101

Disney Tsum Tsumid on nähtus, mis pole Eestis kunagi väga populaarseks saanud. Võib-olla olete mänguasjakauplustes märganud veidraid pisikesi vorstikesi meenutavaid pehmeid Disney tegelasi, kes ennast oma ülinunnu olemisega kohe koguma kutsuvad?

Igatahes, mujal maailmas ja eriti veel Jaapanis on tegu ülipopulaarse nähtusega, mis on turule paisanud lugematu arvu erineva suurusega kummist mänguasju, kaisukaid, jõulukalendreid, ehteid ja ka eduka mobiilimängu.

Mobiilimängu mõtteks on piiratud aja jooksul ühendada ühesuguseid tegelasi ning teenida selle eest mängusiseseid ressursse, mille eest endale erinevaid tegelasi juurde osta saab. Igal Disney kangelasel/kangelannal/printsessil on ka oma erivõime, mis aitab ekraani puhastada ja kõikide tegelaste tasemeid saab tõsta. Miks ma seda tean? Nimelt on minu pere seda mängu juba aastaid mobiilides vaikselt toksinud ja see ongi põhjuseks, miks ma samanimelisest Switchi eksklusiivmängust kuuldes kohe kõrvad kikki ajasin.

„Disney Tsum Tsum Festival“ ei saa muidugi ainult mikromaksete peal liugu lasta ning seepärast ongi tegelaste kokku ühendamise mängule külge poogitud kümme erinevat minimängu, mida siis kas arvuti vastu või eelistatavalt koos pere/sõpradega mängida. Rõhk on nimelt just sõpradel, sest need, kes joy-cone oma Switchi küljest lahti ühendada ei taha, saavadki mängida ainult loomakeste ühendamise osa, mille jaoks peab Switchi kusjuures vertikaalasendisse keerama. Kusjuures, see kokku ühendamise mäng on mõnusalt sõltuvust tekitav, sest kuna mängul ei ole lõppu, on tema „ainult üks kord veel“ tõmme päris tugev ning uute Disney tegelaste lahti lukustamine läbi kingituste ja mündimasina lausa sunnib virtuaalraha juurde teenima.

Kui loomade ühendamise mängust lähemalt rääkida, siis telefoniversioonis antakse mängijale iga kuu mingeid ülesandeid, mida nad täitma peavad, et uusi asju ja virtuaalraha saada. Need on tavaliselt seotud kas aastaaja või mõne Disney filmiga, kuid soovi korral saab täita ka igihaljaid bingokaarte. Switchi versioonis on saadaval ainult bingokaardid ja kui telefonivariandis on ülesanded piisavalt lihtsad, et sind ikka ja jälle mängima kutsuda, siis Switchi variandis muutusid need üsna ruttu küllaltki tüütuks ja keskendusid pigem kohutavalt suure arvu Tsum Tsumide kustutamisele. Näiteks ühe 60-sekundilise mängu jooksul suudate ekraanilt kõrvaldada umbes 100 valitud Tsumi, aga ülesanne nõuab ühtekokku 10 000 sama Tsumi kõrvaldamist. Ülesanded on kunstlikult pikaks venitatud ja nendel ei ole sellist tõmmet nagu telefonivariandis. Õnneks on mäng ise niisama hea ja paneb sind aina uuesti ja uuesti mängima. Lihtsalt ülesannete peale ei taha enam eriti mõelda.

Kümne minimängu hulgas on päris erinevaid valikuid ning sõpradega saab mõõtu võtta näiteks rütmimängus Tsum Rhytm, kus tuleb pulte ekraanil liikuvate tähiste järgi liigutada, spinnerilahingus, kus Beyblade’i-laadsete vurridega üksteist ekraanilt välja üritatakse puksida või Tsum Curlingus, mis on… noh, see harjadega jää puhtaks pühkimise mäng. Mängud on kiired ja nendes kasutatavad mehaanikad tegelikult lihtsad, aga võivad esmapilgul näida segaste värviplahvatustena, mida on lihtsalt raske jälgida. Pealegi on mõned mängud teistest lihtsalt paremad ning tipphetkedeks on eelpool nimetatud curling, millele sekundeerivad õhuhoki ja Pac-Mani mänge meenutav Tsum Maze. Samas, mehaanikad töötavad korralikult ning sobivad vaat et igas vanuses mängijatele ning kui ka mõni pisem jõnglane peaks hätta jääma, saab ta alati koos vanemaga arvuti juhitud vastaste vastu koostööd teha.

Ilmselt jätab „Disney Tsum Tsum Festival“ suhteliselt külmaks need, kes nunnude mänguasjadega varem kokku puutunud ei ole, sest ilma nende kogumise hasardita ei pruugi kümme minimängu teie tähelepanu eriti kaua köita. Samas on mängud piisavalt kiired, et koos lastega mõnikord joy-conid kätte haarata ja kiire peresisene meistrivõistlus maha pidada ning mina, kes ma olen Tsum Tsumidega juba aastaid kursis, nautisin „Disney Tsum Tsum Festivali“ täiel rinnal.

Lapsevanematele: „Disney Tsum Tsum Festival“ on täiesti vägivallatu minimängukogumik, mida saavad mängida kõik, kuid arvestama peab sellega, et mängu juured on siiski telefonimängu sarnased ning hasart armsate tegelaste kokku ühendamisest on kiire tekkima.

PEGI 3
Disney Tsum Tsum Festival
Platvorm(id): Nintendo Switch
Ilmus: 8. november 2019
Arendaja: B.B. Studios
Väljaandja: Bandai Namco
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:
osta_amazon
HEA
Üliarmas meelelahutus
Sobib igale vanusele
HALB
Ülesanded muutuvad üsna pea liiga ajanõudlikuks
Kõik minimängud ei ole ühtmoodi head
3.5