Fortnite’i turniiri võitjale kutsuti SWAT üksus

0
680
Pildil Kyle "Bugha" Giersdorf

Kyle “Bugha” Giersdorf, 16-aastane noormees, kes võitis Fortnite’i maailmameistrivõistlused üksikmängus, mängis ja striimis nädalavahetusel taas Fortnite’i kui tuppa tuli järsku tema isa, kes teatas talle, et relvastatud politsei on ukse taga. Kümme minutit hiljem naasnud Giersdorf teatas vaatajatele, et ukse taga oli SWAT üksus, “Nad tulid relvadega sisse, vennad.”

Peale Fortnite’i turniiri võitu on Giersdorfist saanud üleöö mängukuulsus, kes viis koju 3 miljonit dollarit auhinnaraha, summa mis jätab selja taha isegi Tiger Woodsi võidetud 2 miljonit dollarit Meistrite turniirilt. Tema järgijate arv Twitch’is, Twitter’is ja YouTube’is on kasvanud sadadesse tuhandetesse. Kuulsusega paistab aga kaasnenud olevat ka swattimine.

Kui sel korral lõppes asi õnnelikult, üks üksuse liikmetest tundis ta ära, siis varasematelkordadel on olnud ka juhtumeid, kus swattimine pole nii õnnelikult lõppenud.

2017. aastal lõppes üks sellistest swattimistest 28-aastase meesterahva surmaga. Samal aastal teist tulistati kummikuulidega rinda, kui SWAT üksus terririohust teavitamise peale kohale saabus. Traumaatilisi kogemusi on olnud ka teistel, kaasa arvatud striimerite pereliikmetel, näiteks ühel juhul avas ukse SWAT üksusele striimeri 10-aastane vend.

Kuna swattimine muutus vahepeal striimerite hulgas üsna populaarseks “naljategemiseks”, siis võtsid USA ametivõimude tarvitusele vastavaad meetmed sellega võitlemisel. Mõni aeg tutvustasid Seattle ametivõimud ka programmi “Rave Facility”, mis võimaldab striimeritel end registreerida, kui nad kardavad, et keegi võib striimi ajal neile SWAT üksuse kohale kutsuda. Lisaks on Kansases vastuvõetud ka seadus, mis swattimise korral võib väljakutse tegijale tähendada 10 kuni 41 aastat vangistust.