Google Stadia tuleb novembris

0
220

Google teatas, et nende uut mänguplatvormi Stadia saab kasutama hakata alates novembrist.

Google Stadia platvorm võimaldab kasutajatel mängida ükskõik millisel internetiga ühendatud seadmel Google Chrome veebilehitsejaga. Teleril mängimiseks on vaja Chromecast seadet. Mängida saab nii puldiga kui klaviatuuri ja hiirega.

Parema mängukogemuse saamiseks soovitab Google spetsiaalset Stadia pulti, mis ühendub otse Google’i andmekeskustega, et minimeerida võimaliku viivituse probleemi mängimise ajal. Puldil on olemas ka spetsiaalne “capture & share” nupp, mis võimaldab mängijatel salvestada oma mängu ja laadida see otse YouTube’i. Pult hinnaks Euroopas on €69.99.

Google Stadia kasutamiseks on vaja vähemalt 10Mbps internetiühendust, mis võimaldab mängida 720p resolutsiooniga, kuid parema tulemuse tagab 35Mbps või kiirem internetiühendus, et mängida 4K-s.

Stadia Pro kuumakse on €9.99 ning selle eest saavad kasutajad 4K resolutsiooni, 5.1 ruumilise heli, ligipääsu tasuta mängudele ja eksklusiivsed allahindlused.

Juhul kui kuumaksu maksta ei taha, siis on olemas ka tasuta versioon Stadia Base (tuleb järgmisel aastal), mis lubab mängida kuni 1080p resolutsiooniga ja 60fps. Selle variandiga muidugi tasuta mänge ja allahindlusi ei pakuta. Kuid kui sa oled madalama resolutsiooniga nõus, telefoniekraanil või tahvelarvutil mängides pole 4K nagunii oluline, siis on tasuta variant ilmselt mõistlikum, sest mõlema variandi puhul tuleb mängude eest raha välja käia. Sõltub muidugi kui suuri soodustusi Stadia Pro pakkuma hakkab mängudele.

Soovi korral saab €129.99 eest omale Google poest osta “Founder Edition” komplekti, mis sisaldab Chromecast Ultra’t, spetsiaalse “Night Blue Stadia” puldi ja kolm kuud Stadia Pro tellimuse endale ja ühele oma sõbrale.

Google Stadia käivitub novembris 14 riigis – Soomes, Suurbrittannias, Iirimaal, Rootsis, Norras, Taanis, Hollandis, Saksamaal, Belgias, Prantsusmaal, Hispaanias, Itaalias, USAs ja Kanadas.

Eesti kasutajad saavad Stadiat kasutama hakata läbi Soome konto, nii nagu seda teevad hetkel PlayStation Now kasutajad.

Mängude nimekiri mida Google Stadia novembris pakkuma hakkab: Dragon Ball Xenoverse 2, Doom Eternal, Doom 2016, Rage 2, The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: Youngblood, Destiny 2, Get Packed, GRID, Metro Exodus, Thumper, Farming Simulator 19, Baldur’s Gate 3, Power Rangers: Battle for the Grid, Football Manager, Samurai Shodown, Final Fantasy XV, Tomb Raider Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Shadow of the Tomb Raider, NBA 2K, Borderlands 3, Gylt, Mortal Kombat 11, Darksiders Genesis, Assassin’s Creed Odyssey, Just Dance, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint , Tom Clancy’s The Division 2 , Trials Rising, The Crew 2.