Google plaanis koos Tencentiga “Fortnite’i” ära osta

0
74
Fortnite

Käimasoleva Epic Gamesi ja Google’i kohtuasja kohtudokumentidest selgus, et Google oli plaan koos Tencentiga osta ära “Fortnite’i” ja Unreal mängumootori arendaja.

2020. aasta suvel otsustas Epic Games kõrvale hiilida Apple Store’i ja Google Play küsitud 30% tasust, pakkudest mängijatele võimalust osta Vbuckse otse Epicu poest. Loomulikult ei olnud Apple ja Google sellise liigutusega rahul ning nad eemaldasid “Fortnite” oma keskkonnast, mille peale Epic Games kaebas Apple ja Google kohtusse.

Tänaseks on Epic Games’i ja Apple vaheline kohtuprotsess lõpuks läbi, kus suuremas osas Apple sai küll võidu, kuid pidi siiski mõningaid järelandmisi tegema. Mõlemad osapooled polnud otsusega rahul ja kaebasid otsuse edasi, kuid kohus jättis eelneva otsuse siiski jõusse.

6. novembril jõudis lõpuks järg Epic Games’i ja Google kohtuprotsessi kätte. Ilmselt selliseid tipphetki siit loota ei tasu nagu paljas ja nilbe baanaan (Agent Peeley) Epic Gamesi ja Apple kohtuprotsessil. Kuid üht ja teist huvitavat võib ka sellest kohtuprotsessist avalikuks tulla….

Banaan

Apple arvates on banaanid nilbed ja lastele ei tohiks “paljaid” banaane näidata

Apple püüdis kohtus Epic Gamesi näidata ahne mänguettevõttena, kes lapsi ära kasutab ja neile nilbet sisu, "alasti" banaane, näitab. Epic Games vs Apple kohtuprotsess jätkub...

2021. aasta augustis kirjutas Epic Games’i tegevjuht Tim Sweeney Twitteris (nüüd tuntud X nime all), et kohtudokukemntidest on selgunud, et Google kaalus ühel hetkel Epic Games’i ostmist. Millal täpselt Google seda plaanis ja mis kujul see oleks toimunud, selle kohta kahjuks avaldatud dokumentides infot ei olnud. Küll aga saime tol korral teada et Google olevat kontakteerunud Epic Gamesiga, et uurida selle kohta, kas Epic Games on äkki huvitatud erikokkuleppest.

Värsketest kohtudokumentidest on aga selgunud, et ostuplaanid olid Googlel juba 2018. aastal. “Projekt Elektra” nimelise strateegia järgi otsis Google viise omandada täielikult Epic Games või vähemalt saada oma kätte aktsiate kontrollpakk, et muuda “Fortnite” enda jaoks “juhtivaks äriks”. Google globaalse partnersuhete president Don Harrison tegi ühes 2018. aasta juulis saadetud e-kirjas ettepaneku maksta umbes 2 miljardit dollarit Epic Gamesi 20 protsendilise osaluse eest.

Samal päeval kirjutas endine Google juht Dave Sobota oma kirjas, et endine Stadia juht Phil Harrison tegi alternatiivse ettepanku pöörduda Tencenti poole palvega aidata neil võtta Epic Games täielikult üle, ostes 100% Epic Gamesi aktsiatest.

Ilmselt ei olnud Tencent sellest pakkumisest huvitatud tol korral, sest Epic Games on täna jätkuvalt iseseisev ettevõte.

Esialgsel hinnangul peaks Epic Gamesi ja Google kohtuprotsess lõpule jõudma jõuludeks.