Metro 2033 saab omale filmiversiooni

0
101

Dmitry Glukhovsky ulmeromaan “Metro 2033”, mille põhjal on valminud ka samanimeline videomäng, saab omale filmiversiooni.

“Metro 2033” eksklusiivsed filmiõigused omandanud Venemaa meediaettevõte Gazprom Media teatas, et nad alustavad filmimisega järgmisel aastal ning esialgsete plaanide kohaselt peaks film Venemaa kinodesse jõudma 1. jaanuaril 2022.

Filmi produtsent, Valery Fedorovich ütles, “See raamat vene autorilt on saanud tuntuks kogu maailmas ja on põiminud kogu planeedi ulmefännide ja mängurite kultuuri. Meie ja Gazprom Media Holdingu jaoks on tegemist unistuste projektiga, kõige ambitsioonikam ja suureulatuslikum film, mida me eales oleme tootnud. Kavatseme investeerida enneolematu summa selle filmi tootmisesse ja reklaamimisse nii Venemaal kui ka välismaal.”

Metro 2033 on Glukhovsky esimene romaan, mis mängis tema elus väga erilist rolli, kuid hoolimata arvukatest pakkumistest sellest film teha on ta viimase kümne aasta jooksul kõik need pakkumised tagasi lükanud.

“Ma ei näinud Venemaal ühtegi produtsenti, kes oleks suutnud sellest raamatust hea ekraaniversiooni luua. See tundus lihtsalt võimatu. Kuid nüüd kohtusin ma lõpuks meeskonnaga, kellele võin “Metro” usaldada. Meie ambitsioonid osutusid sarnasteks: luua maailmatasemel hittfilm ja vapustada isegi neid kes on triloogiat lugenud ja teavad seda une pealt. Et neile mitte pettumust valmistada, olen valmis hakkama filmi loominguliseks produtsendiks, et aidata filmi loomisel oma nõu ja tegevusega,” rääkis Glukhovsky.