Ninja lahkus Twitchist ja hakkab edaspidi striimima ainult Mixeris

0
181

Escapists kirjutab, et aasta alguses olevat Twitchi, YouTube ja Mixeri vahel käinud pakkumiste sõda Tyler ‘Ninja’ Blevins’i striimiõiguste üle. Blevinsile pakutavad numbrid olevat olnud vahemikus 50-100 miljonit dollarit. Paistab, et pakkumised võitis sel korral Microsoft ja Ninja striimib edaspidi ainult Mixeris.

Tyler ‘Ninja’ Blevins teatas eile Twitteris, et edaspidi striimib ta oma mängimist eksklusiivselt Mixeri platvormil, kirjeldades seda kui võimalust “naasta oma striimingu juurte juurde”. Lisaks kinnitas ta, et tulevikus toimuvad striimid saavad olema täpselt samasugused nagu varem, et ainuke asi mis muutub on platvorm.

Ninja oli Twitchi üks populaarsemaid striimereid, kellel oli üle 14 miljonit jälgija ning tuntust juurde toonud striimi ajal räppar Drake’ga sai üle 600 000 samaaegse vaataja. Ninja sissetulekud ulatusid kuni miljoni dollarini kuus.

Striiminguplatvorm Beam tuli turule 2016. aasta alguses, kuid pool aastat hiljem ostis Microsoft Beami ära ning nimetas üheksa kuud hiljem selle Mixeriks ümber. Kuigi Mixer pakub mingil määral paremat striimi kvaliteeti (sama resolutsiooniga võrreldes) ning seal ei kimbuta vaatajaid striimi katkestavad reklaamid on selle funktsionaalsus võrreldes Twitchiga üsna kehvapoolne. Rääkimata siis 2018. aasta esimeses pooles Mixerit kimbutanud tehnilistest probleemidest.

Mixer on näinud tõsist vaeva, et konkureerida YouTube’i ja Twitch’iga, eelmise aasta seisuga on nad oma aktiivsete kasutajate hulka kasvatanud 20 miljonini. Samal ajal üritavad nad Twitchist erineda ning sarnaste mugavate funktsioonide asemel, mida Twitch pakub, on nad otsustanud pakkude teistsugust funktsionaalsust, nagu puldi jagamine vaatajatega ja erinevad modereerimise tööriistad.

Ninja esimene striim Mixeris toimub 2. augustil, kell 17:30 (Eesti aja järgi).