Senran Kagura Peach Ball – siledad ja karvased

0
180

Kes Senran Kagura võitlevaid animenäitsikuid varem näinud on, teab, et need noored virtuaalsed neiud ei häbene enda kehasid näidata. Riideid on seljast rebitud kaklusmängudes, massaažisimulaatoris ja veepüssi-tulistamismängus, kuid animetüdrukute pinball mängus “Senran Kagura Peach Ball” oli ka minu jaoks midagi… uut.

Mängu lugu on enam kui kummaline. Neiu nimega Haruka asub tööle kohalikus videomänguurkas. Kuna tema salahobi on veidrad keemilised katsed, keerab ta kokku segu, mis kõik sellega kokku puutunud loomadeks muudab. Otse loomulikult ei suuda viis Senran Kagura universumist tuntud tüdrukut (Yumi, Yomi, Asuka, Murasaki ja Ryona) oma käbaraid tabavalt Beastalliks ristitud vedelikust eemale hoida ning nad muudetakse furry… loomakostüümides inimesteks, kes käituvad nagu loomadele kohane ja teevad asju, mida näeb Discovery pealt. Mängija kehastub nimetuks mängusaali külastajaks, kelle ülesandeks on võlu-pinballi abiga tüdrukud taas maa peale tuua. Yep, lugu on täpselt nii hullumeelne, aga kuna siin pakutakse esimest korda võimalust tüdrukutele palliga nii kaua vastu erinevaid strateegilisi kehaosi laksida, kuni neil riided seljast lendavad, siis olin käsi.

Kuna pinball on päris elus üsna äge mäng, asusin rõõmuga “Peach Balli” uurima, aga kuna minus puudub otseselt Senran Kagura fänni pisik, sain kiirelt pettumuse osaliseks, sest pinballi osa on mängus väga nõrk. Korralik pinball oleks suutnud mängu tunduvalt kõrgemale pulgale upitada, sest “Dead or Alive Extreme” sarja rannavõrkpall on täiesti adekvaatne selle spordiala simulaator ning pakub samas ka mõnusat silmailu ja “Senran Kagura Peach Beach Splash” oli väga vahva kelmikas tulistamismäng.


Senran Kagura: Peach Beach Splash – märjad ja metsikud animetüdrukud

Senran Kagura on vast üks sellistest mänguseeriatest, mis mujal maailmas on päris pika ajalooga, kuid Eestis on pigem tundmatu. Jaapanipärase animegraafikaga suuremate ja väiksemate...


“Senran Kagura Peach Ball” kahjuks seda võimalust ära ei kasuta. Saadaval on kaks erinevat mängulauda, millel on küll mitu erinevat temaatikat vastavalt aasta- või kellaajale, aga minimängud ja vigurid, kuhu palle toksida, on alati laual samad ja ammendavad ennast üsna ruttu. Pallid on alguses karvased ning ei taha käituda nagu pinballi pallidele kohane. Mängu jooksul teenid raha ja lukustad lahti erinevate asjade ostuõigust ning selle käigus saad endale ka uusi kerasid, kuid need ei tee mängu paremaks ja pinballi osa jääb kole puiseks ning üheülbaliseks.

Mäng ise toimib siis niimoodi, et mängijale antakse pisikesi ülesandeid, nagu näiteks tee mingi kindel skoor, võida X arv lauale ilmuvaid pisivastaseid, lennuta pall paar korda kindlasse pilusse jne. Nende täitmine annab sulle punkte, mis omakorda täidavad riba, millel on kolm sektorit. Kui sektor täis saab, käivitub Sexy Challenge minimäng, mis viib sind üle pisikesele lauale, kus liigub mõni asi (näiteks jäätiseauto või vurr), mida sa pallidega togima pead. Kuna siin reaalselt kaotada pole võimalik, lõppeb minimäng tavaliselt tüdruku uppi löömisega ja kasutatud eseme poolt tekitatud piinliku olukorraga.

Kolmas Sexy Challenge on Super Sexy Challenge, kus sa lihtsalt tüdrukut pinballi labadega vastu rindu või tagumenti vemmeldad, et nende peal põrkav pinballi pall piisavalt palju vibreerima hakkaks ja neiu loomalikest omadustest vabastaks. Seda protsessi tuleb/saab korrata kõigi viie tüdrukuga ning kuigi igal tüdrukul on oma taustalugu ja dialoogid, on mäng alati täpselt samasugune. Õnneks pole mäng väga pikk ja sa oled paari tunniga ära näinud kõik, mis lool sulle pakkuda on. Lisaks loole on olemas veel ka niisama mängimine, aga sealgi ei ole midagi teisiti, peale selle, et saad lasta mängul enda eest tüdrukutele suvalisi lahti lukustatud riietusesemeid selga panna.

Aga kui pinball jätab soovida, siis miks seda mängu üldse mängida? Noh, kindlasti on olemas sihtgrupp, kes tahavad lihtsat ajaviidet, mida oleks ka silmal ilus vaadata ning “Peach Balli” puhul see tõepoolest nii on. Algselt on tüdrukud küll loomakostüümides, aga mida rohkem sa mängu mängid, seda rohkem avaneb sulle ostmiseks erinevaid kostüüme, soengustiile, lisakulinaid ja taustavidinaid. Taustavidinad kuluvad ära Intimacy-valikus, kus saad tüdrukuid poseerida, pildistada, veega pritsida ja virtuaalsete kätega katsuda, kuid riideid saab neidudele vastava valiku tegemisel kasutada ka mängu sees ning rõivaste hulgas on nii hoopide all rebenevaid kui ka veega kokku puutudes läbipaistvaks muutuvaid. See kõik toimib ja näeb hea välja, aga mulle tundub, et sellele osale on rohkem rõhku pandud kui pinballile ning see pole teps mitte õige lähenemine.

“Senran Kagura Peach Ball” ilmselt ei tea ise ka, kellele ta otseselt mõeldud olla tahab. 40-eurose hinna eest saad natuke kelmikat animesilmailu ning kaks igavavõitu pinballilauda. Animefännide jaoks on hind veidi soolane ja pinballifännide jaoks napib sisu. Seega ainuke sihtgrupp ongi vast see, kes tahab aeg-ajalt virtuaalseid tüdrukuid nii silmade kui ka mängusiseste tegevuste abil veidike lahti riietada. Kellelgi teisel ei ole “Peach Balliga” midagi suurt peale hakata, millest on tõsiselt kahju, sest mängu anime-graafika, tegelaste näoilmed ning pisianimatsioonid on tegelikult väga kenad ja mulle väga meeldib, et Honey Parade julgeb oma maskottidega erinevates žanrides eksperimenteerida. Samas ei hakka ju pelgalt mängu animatsioonide vaatamise eest raha välja käima ja just mängu on “Senran Kagura Peach Ballis” tõeliselt vähe.

Lapsevanematele: Mängus esineb palju äärmiselt otsese seksuaalse alatooniga dialoogi ning vasakule kiskuvaid nalju. Lisaks näeb palju paljast animetüdrukute ihu, kuid strateegilised kehaosad jäävad alati varjatuks. Mina seda päris pisikestel mängida ei lubaks ja järgiksin PEGI poolt ette antud vanusepiirangut.

Senran Kagura Peach Ball
Platvorm(id): Nintendo Switch, PC
Ilmus: 9. juuli 2019
Arendaja: MARVELOUS!, Honey Parade Games
Väljaandja: MARVELOUS!, XSeed Games
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:
HEA
Silm lausa puhkab peal
HALB
Mängu ennast on vähevõitu
Pinballi füüsika on vilets
2.5