Sony soovib omandada uusi mängustuudioid

0
106

Sony Interactive Entertainment (SIE) soovib omandada uusi stuudioid sest “eksklusiivne sisu on tähtsam kui kunagi varem,” rääkis SIE juht Jim Ryan.

Uute stuudiote omandamine aitab Sonyl püsida konkurentsivõimeline Microsofti kõrval kes on viimase paari aasta jooksul agressiivselt omandanud uusi mängustuudioid. Erinevalt Microsoftist aga ei ole Sony oma portfelli 2015. aastast saadik uuendanud.

Viimase paari päeva jooksul on liikvele läinud kuulujutt, et üheks võimalikuks mängustuudioks, mida Sony osta soovib, on Remedy Entertainment. Kuulujutu allikaks paistab olevat PushSquare, kes kirjutas oma lehel alljärgnevalt:

“Remedy Entertainment on aastate jooksul säilitanud oma iseseisvuse, mistõttu ei ole nad tõenäoliselt eriti avatud sellele ideele. Kuid me usume, et Soome stuudio ja Sony vahel on midagi, mistõttu ärge olge üllatunud kui nad töötavad PS5 eksklusiivmängu kallal.”

Üsna selgelt on siinkohal tegemist artikli autori oletusega, kes oma oletuse võimalikust ostust sealsamas ka ümber lükkab. Seetõttu jääb veidi arusaamatuks, kuidas järgmisel hetkel on kuulujutt jõudnud selleni, et Sony on asunud Soome stuudiot juba omandama.

Remedy Entertainment on aastaid püsinud iseseisvana ning nad on seni teinud üsna üheselt selgeks, et nad plaanivad oma iseseisvuse säilitada. Remedyst on huvitatud olnud ka Microsoft ning koos on välja antud ka eksklusiivmäng Quantum Break. Loomulikult on kõigel olemas oma hind, mille puhul võidakse oma varasemaid seisukohti ja otsuseid muuta. Sellest hoolimata on vähemalt käesoleval hetkel üsna ebatõenäoline, et Sony ja Remedy suudaksid omavahel hinnas kokkuleppele jõuda.

Lisaks Remedyle pakkus PushSquare välja teisigi võimalikke kandidaate, kellest Sony võiks huvitatud olla: Bluepoint Games, Housemarque, Insomniac Games, Kojima Productions ja Supermassive Games.