Super Mario Maker 2 on mäng millel puudub finišijoon

0
388

Super Mario Maker 2 pakub sulle kõike seda, mida sa sellelt mängult ootasid ja rohkemgi veel ning see ei tohiks ilmselt ühelegi Nintendo sõbrale üllatusena tulla. Olgem ausad, juba esimene Super Mario Maker oli nii hea, et sellest sai kiirelt paljude lemmik ning 28. juunil poodidesse paisatav järg pakub kõike seda, mis oli hea algses mängus, kuid see hea on mitmete uuenduste ja lisade abil veel paremaks tehtud. Peamine on aga see, et see kõik on nüüd saadaval sinu lemmikkonsoolil Nintendo Switch.

Sellega peakski tegelikult kõik öeldud olema. Kui sul on kodus Nintendo Switch, sulle meeldivad Super Mario mängud ja sulle meeldiks ise Mariole läbimiseks tasemeid luua, siis ma usun, et Super Mario Maker 2 on juba mõnda aega olnud su oodatud mängude nimekirjas. Siinkohal võin ma vaid kinnitada, et tegemist on tõepoolest hea asjaga, nii et osta mäng julgelt ära. Eriti arvestades, et Nintendo mängude hinnad väga ei lange ja seetõttu pole ka soodsama hinna ootamisel eriti mõtet. Kui sa aga eelpool nimetatud asjadest huvitatud pole, siis ma kahtlen sügavalt, et ma suudaksin sind siinkohal ümber veenda.

Kui sa aga pole kuulnudki, mis asi see Super Mario Maker 2 on, siis tekib mul küsimus, et millise kivi all sina küll viimasel ajal elanud oled? Aga olgu, sellisel puhul soovitan vaadata treilerit, mis peaks selle vea kiirelt parandama. Lühidalt öeldes on tegemist mänguga, mis võimaldab sul ise luua erinevaid Super Mario tasemeid, neid teistega jagada ning ka teiste loodud tasemeid mängida. Mängul on olemas ka mängulugu, kus tuleb erinevates tasemetes münte korjata, et printsess Peachile uus loss ehitada.

Tegelikult on Super Mario Maker 2 üldse üks sedasorti mäng, millele ma eriti ei oskagi arvustust kirjutada. Kuidas sa kirjutad, paned oma emotsioone klotside paigutamisesse? Mingit üksikasjalikul selgitamisel, kuidas asjad käivad ning milliseid klotse kuhu paigutada tuleb, pole kah mingit mõtet, sest selle kõigega saab Nintendo ise suurepäraselt hakkama. Osta mäng, pane see käima ja kui tunned vajadust õpetuste järele, võtad ametlikud õpetused lahti ning saad kindlasti abi. Juhised on lihtsad ja selged igas vanuses mängijale.

Kui sa pole varem Super Mario Makerit mänginud, võib valikute rohkus sind esimese hooga ära ehmatada, sest võimalusi oma taseme ehitamiseks on palju. Ka tasemete stiile on mitmeid ning valida saab nii Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U ja Super Mario 3D World stiilide vahel. Vastavalt tujule valid omale stiili ja hakkad ehitama. Alustuseks tasub mitte väga suurt suutäit ampsata ja piirduda pigem lihtsamate asjadega. Aja jooksul võid siis samm-sammult oma tasemeid täiustada ja sinna uusi ning aina keerulisemaid asju lisada.

Siinkohal tegin ma alguses ka väikese vea. Nimelt panin ma mängu suurele teleriekraanile ja kasutasin tasemete loomisel pulti ning see kukkus mul üpris kohmakalt välja. Neile, kel pult käpas ja ennast juba kogenud tasemete ehitajana tunneb, ei pruugi võib olla erilist vahet olla, aga vähem kogenud mängijatele soovitan ehitamisel kasutada hoopis puutetundlikku ekraani ning kui teil on käepärast mõni puutetundliku ekraani jaoks mõeldud Stylus pliiats, siis kasutage sõrme asemel seda. Nii on oluliselt lihtsam ja mugavam tasemeid luua.

Nagu eespool juba korra mainisin, siis lisaks ehitamise osale ja teiste mängijate loodud tasemete mängimisele on olemas ka lugu, mis on üsna lihtsakoeline. Mario ja tema sõbrad ehitavad ärahellitatud printsess Peachile uut lossi, aga siis tuleb Undo-Koer, kes kogu lossi maatasa teeb. Uue lossi ehitamiseks on vaja raha ja nii võtabki Mario ette selle raske teekonna, et printsess Peachi uue elamise jaoks münte koguda. Siit leiab üle 100 erineva taseme, mis pakuvad suurepäraseid näiteid, kuidas erinevaid vahendeid kasutades saab luua mitmesuguseid tasemeid. Ühesõnaga, kaks kärbest ühe hoobiga – kogud uue lossi jaoks münte ja saad inspiratsiooni oma tasemete loomiseks.

Nagu Nintendol juba Switchi mängude puhul tavaks saanud on, ei ole Super Mario Maker 2 mingi erand ja ka seda saab koos sõbraga diivanil istudes või teistega onlines mängida. Anna üks joy-con sõbrale ja teine võta endale pihku ning võitegi koos läbi erinevate tasemete hüpata või miks mitte koos mingi äge Super Mario maailm valmis ehitada?

Nintendo on nende aastate jooksul igati ära teeninud kasutajate täieliku usalduse, tuues mängijateni hulgaliselt häid mänge, millele on raske midagi ette heita ning Super Mario Maker 2 on järjekordne hea näide, et Nintendo oskab ja tahab häid asju teha. Kui sul on kodus Nintendo Switch, siis Super Mario Maker 2 peaks kindlasti kuuluma nende mängude hulka, mille sa peaksid omale ostma, eriti juhul, kui sul on kodus lapsed, kellele meeldib meisterdada ja tasemeid luua. Tegu on kordades parema ja arendavama mänguga kui seda on mingisugune lihtsakoeline ehitussimulaator Fortnite.

NB! Course World osa jaoks ehk teiste mängijate poolt loodud tasemete nägemiseks ja mängimiseks on vajalik Nintendo Switch Online teenus.

Lapsevanematele: Super Mario Maker 2 on suurepärane mäng, mis peaks olema igas lastega peres. Kui su lastele meeldivad LEGO klotsid, Minecraft või mõni muu sarnane loominguline tegevus, siis selle mänguga ei ole lihtsalt võimalik eksida. See on iga lapse unistuste mäng, kus ta saab ise luua erinevaid Super Mario tasemeid, neid teistega jagada või onlines teiste loodud tasemeid mängida. Siinkohal pakun välja ka kohe ühe variandi, kuidas seda mängu koos perega nautida – las iga pereliige loob nädala jooksul oma Super Mario taseme ning seejärel istuge nädalavahetusel perega maha ja proovige teineteise loodud tasemeid ja andke teineteisele tagasisidet, mis oli teie arvates lahedalt tehtud või mis ei meeldinud.

PEGI 3
Super Mario Maker 2

Platvorm(id): Switch
Ilmus: 28. juuni 2019
Arendaja: Nintendo
Väljaandja: Nintendo
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:

HEA
Ehita. Jaga. Mängi.
Mitmekesine valik tasemete loomisel
Võimalus koos sõbraga mängida
HALB
5
SUUREPÄRANE