Ta pani VR demo ajal oma käed mu seeliku alla

0
425

Owlchemy Labs turundusdirektor Autumn Rose Taylor kirjutas Twitteris oma varasematest kogemustest mängutööstuses, kuidas kokkusaamistel talle külge löödi, teda noore tütarlapsena ahistati ja alavääristati ning katsuti sobimatult.

Kuigi esialgsetes postitustes Taylor nimesid ei nimeta, siis päev hiljem otsustas ta siiski ümber ja teatas, et üheks ahistajaks oli Oculuse kaasasutaja Michael Antonov, kes teda 2016. aastal toimunud VR demo ajal katsus.

https://twitter.com/lusterly_/status/1166516416213913600?s=20

Taylor kirjutab, et 2016. aastal San Franciscos toimunud mänguarendajate konverentsi toimumise ajal käis ta ka VR-i peol, kus ta kohtus tuntud Oculus VR-i kaasasutaja Antonoviga, kes kutsus teda oma läheduses asuvasse korterisse privaatsele demole.

“Olin uus. Mäletan, et usaldasin teda, ta on tähtis inimene, keda ma imetlesin. Nii naiivne! Ta näitas mulle VR demosid, kuid pani samal ajal oma käed mu seeliku alla – KUI MA VEEL ENDISELT VR-is OLIN,” kirjeldas Taylor juhtunut.

Taylor kirjutab veel, et ta oli väga hirmunud ja ei teadnud kuidas Antonovi korterist lahkuda. Taylor tundis ennast ebamugavalt ja kartis keelduda Antonovi lähenemiskatsetest, sest tegemist oli ühe suurima VR ettevõtte kaasasutajaga. “Ma kartsin, et satun musta nimekirja VR valdkonnas, millega ma just liitusin ja mille üle ma nii põnevil olin. Kartsin, et ma rikun partnerlussuhted Oculuse ja VR-i ettevõtte vahel, kus ma töötasin.”

Kõige rohkem aga häiris Taylori, et Antonov katsus teda siis kui ta oli virtuaalreaalsuses ning see, et Antonov oli 30 aastane, kui tema oli alles kolledžis.

Taylor otsustas oma looga alles nüüd välja tulla, sest ka teised on viimasel ajal jaganud sarnaseid lugusid seksuaalse kuritarvitamise ja ahistamise kohta mängutööstuses. Nädala alguses süüdistasid just kaks naisterahvast Skyrimi heloloojat Jeremy Soule’i seksuaalses ahistamises. Üks naistest süüdistab Soule’i lausa vägistamises.