Üle 9 miljoni inimese mängib Candy Crushi rohkem kui kolm tundi päevas

0
28

Miljardeid teeniva Candy Crush Saga mängu looja teatas, et üle 9 miljoni inimese mängib nende mängu rohkem kui kolm tundi päevas.

Ettevõtte juht Alex Dale ütles komisjonile, mis uurib sõltuvust tekitavaid tehnoloogiaid, et eelmisel aastal kulutas üks mängijatest 2600 dollarit ühe päeva jooksul, et osta mängusisest kulda, mis aitab tal mängu lihtsamalt läbida.

Hoolimata sellest arvab Dale, et Candy Crush Saga mängijatel ei ole sõltuvuse probleemi. Dale arvates käitus ka 2600 dollarit ühe päeva jooksul kulutanud mängija ratsionaalselt, sest sel päeval olid neil mitmesugused sooduspakkumised. Mainitud kasutaja kasutas ostetud kulla ära seitsme kuu jooksul ning ostis seejärel 1060 dollari väärtuses mängusisest kulda juurde.

“See on väga väike arv inimesi, kes kulutavad või mängivad kõrgetel tasemetel. Kui me nendega kontakteeruma, ütlevad nad, et nad on sellega rahul mida nad teevad,” rääkis Dale.

Dale sõnul on neil 270 miljonit mängijat, kellest ainult 3,4% (9,2 miljonit) mängivad rohkem kui kolm tundi päevas ja ainult 0,16% (432 000) mängivad üle kuue tunni päevas.

Keskmine Candy Crush Saga mängija – 35-aastased ja vanemad naised – mängivad 38 minutit päevas. Dale lisas, et suur osa mängijatest on sellised, kellel on palju vaba aega, näiteks vanemad ja paranevad inimesed.

Komisjoni juht, Damian Collins, uuris Dale käest kas ta tunneb kohustust sekkumaks kui mängija läheb kulutamisega liiale. Dale vastas, et varem nad saatsid kirja neile mängijatele kes kulutasid esimest korda nädalas 250 dollarit või rohkem, kuid mängijate arvates oli see pealetükkiv ja nad said pahaseks ning kinnitasid, et nad ei mängi seda mängu kui neil ei lubata rohkem raha kulutada.

Mõni aeg tagasi võttis Maailma Tervisehoiuorganisatsioon vastu otsuse, et mängimishäire kuulub vaimse tervise häirete hulka.

ALLIKASThe Guardian