51 Worldwide Games

0
101
51 Worldwide Games

“51 Worldwide Games” sisaldab 51 mängu üle kogu maailma. Siit leiab igasugust kraami, alates sellistest tuntud mängudest nagu male, kabe ja “Reis ümber maailma” (“Ludo”) kuni mahjongi, pokkeri, piljardi ja noolemänguni välja. Ausalt, selles Nintendo Switchi mängukogumikus on kogu perele midagi mängimiseks. Nii et “laud puhtaks” ja mängima.

Sa ei tea mõne mängu reegleid? Pole hullu, sest iga mängu juures on olemas ka lühike tutvustus, mis aitab sul mõista põhitõdesid. Keerukamate mängude juurest leiab ka põhjalikke samm-sammult juhendavaid õpetusi. Siinkohal on Nintendo taaskord suutnud näidata, et nad oskavad koostada korralikke õpetusi.

Nagu ma juba eespool mainisin, leidub siin mänge kogu perele, nii üksinda kui ka koos mängimiseks, kokku kuni neljale mängijale. Siin on tõeliselt palju erinevaid mänge ning meelelahutust pakutakse igale maitsele. Minu lemmikuteks on kabe, backgammon, male, curling,”6-ball puzzle” ja mahjong. Suuremale poisile meeldib mängida “Neli ritta”, kaardimänge, golfi, piljardit ja tankimängu. Väiksema lemmikuteks aga on hoopis doomino, tennis, jalgpall ja õhuhoki.

Mängida saab nii lokaalselt kui ka internetis või kui sõbrad tulevad oma Switchi konsoolidega külla, siis on olemas mänge ka selleks puhuks. Mis peamine, ainult ühel teist peab olema selle jaoks täismäng ostetud, ülejäänud peavad kaasa löömiseks alla laadima tasuta versiooni – “51 Worldwide Games: Local Multiplayer Guest Editioni”.

Koos mängimise puhul – olgu siis kahekesi või neljakesi, lokaalselt või onlines – on olemas suurepärane süsteem, mis paneb kirja võidud/punktid iga mängu kohta. Nii ei pea näiteks ise paberil järge pidama, et kellel kui palju võite kokku tulnud on.

Lokaalselt mängides on võimalik mängida nii pultidega kui ka puutetundlikul ekraanil, näiteks male, kabe, “Neli ritta”, “Renegade’i” või “Kastimängu” puhul. Paned oma Switchi nagu päris lauamängu kahe mängija vahele ja teete kordamööda käike. Siinkohal kiidusõnad Nintendole selle võimaluse eest, sest neid mänge on puutetundlikul ekraanil oluliselt mugavam ja lihtsam mängida.

Kui parajasti sõpru käepärast pole ja internetis mängida ei taha, saab kõiki mänge mängida ka tehisintellekti vastu, valides erinevate raskusastmete vahel.

51 Worldwide Gamesi” võlu seisneb suuresti selles, et mängude valik on suur ja kui mõni neist ei peaks sulle meeldima, on sul endiselt valida kümnete muude mängude hulgast. Ideaalne asi reisile kaasa võtmiseks, näiteks lennureisi ajal mängimiseks või kodus perega või kasvõi üksinda mängimiseks. Nintendo oleks võinud “51 Worldwide Gamesi” juba märtsis või aprillis turule tuua, sest koroonaviiruse pandeemia tõttu toimunud karantiini ajal oleks see olnud suurepärane maiuspala, mida kodus nautida.

Lapsevanematele: PEGI reitingute järgi on “51 Worldwide Games” sobilik alates 12. eluaastast. Selle põhjuseks on siis mängukogumikus leiduvad mängud nagu pokker, blackjack, mahjong jne. Kui need mängud välja arvata, siis on tegemist mängukogumikuga, mis sobib ka noorematele. Siin leidub mitmesuguseid klassikalisi lauamänge, mida kogu pere koos nautida saab.

PEGI 12
51 Worldwide Games

Platvorm(id): Switch
Ilmus: 5. juuni 2020
Arendaja: Nintendo
Väljaandja: Nintendo
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:

HEA
Suur valik erinevaid mänge
Korralik mängukogu mida reisile kaasa võtta või kodus perega või kasvõi üksinda mängida
HALB
Võiks olla võimalus ära märkida lemmikmängud
4.5
SOOVITAN