Amazon tutvustas oma uut pilvepõhist mänguteenust, Luna

0
65
Luna

Amazon tutvustas avalikkusele oma pilvepõhist mänguteenust nimega Luna, mis põhineb Amazoni veebiteenustel (Amazon Web Services ehk lühidalt AWS).

Amazoni plaanidest tulla turule oma pilvepõhise mänguplatvormiga on räägitud juba pikalt, nüüd siis on aga asi sealmaal, et teenusele on antud nimi ning esimesed huvilised saavad seda juba testima hakata. nagu selliste teenuste puhul juba kombeks, siis esimesena saavad seda testima hakata need kes elavad Ameerika Ühendriikides, sealgi on teenuse kasutus piiratud ainult suure mandri elanikele, Hawaii saartel, Alaskas ja teistes kaugemates piirkondades teenust kasutada ei saa. Kas ja millal teenust Euroopas proovima saab hakata, selle kohta pole Amazon veel oma plaane avaldanud.

Esialgu töötab Luna Windows ja Mac arvutitel, Amazoni enda Fire TV seadmetel ning isegi iPhone’il ja iPad’il, Android versioon pidi saabuma hiljem.

See on märkimisväärne erinevus Luna ja teiste pilvepõhiste mänguteenuste vahel, mida Apple pole oma keskkonda lubanud. Nimelt muutis Apple üsna hiljuti (Amazoni Luna jaoks? Huvitav ajaline kokkusattumus või mis?) oma reegleid, võimaldades Amazonil neist reeglitest kõrvale hiilida. Sama saaksid teha nüüd ka Google, Nvidia, Microsoft ja teised. Tõsi, selline veebipõhine lahendus, kus tuleb lootma jääda veebistandarditele ja iOS-i puhul veebilehitsejamootorile WebKit, mida Apple nõuab, ei ole just kõige parem lahendus. Oma rakenduse puhul on võimalik seda paremini optimeerida, pakkudes paremat kvaliteeti, jõudlust ja erinevate pultide tuge.

Luna+ pakub sarnaselt Microsofti xCloudile kuutasuga teenust, mis annab juurdepääsu pakutavatele mängudele. Esialgu maksab teenus 6 dollarit kuus ja selle raha eest saab mängida alljärgnevaid mänge:

  • Resident Evil 7
  • Control
  • Panzer Dragoon
  • A Plague Tale: Innocence
  • The Surge 2
  • Yooka-Laylee and the Impossible Lair
  • Iconoclasts
  • GRID
  • ABZU
  • Brothers: A Tale of Two Sons

Amazon teatas ka koostööst Ubisoftiga, kes hakkab oma mängude striimiteenust Luna kaudu pakkuma, võimaldades sedasi juurdepääsu uutele mängudele nagu “Assassin’s Creed Valhalla”, “Far Cry 6” ja “Immortals: Fenyx Rising”. Palju selle eest aga juurde maksma tuleb hakata, seda hetkel ei täpsustatud.

Loomulikult on Amazon sidunud Luna ka Twitchiga. Luna kasutajaliidesest on võimalik pakutavate mängude juurest minna kohe Twitchi striimi vaatama vastava mängu kohta ning Twitchist saab kohe mängu käivitada Luna kaudu. Google pakub sarnast võimalust Stadia ja YouTube’i vahel.

Kuna Amazoni Luna on pilvepõhine mänguteenus, siis pole sul vaja uut mänguseadet osta. Küll aga on olemas Alexa toega Luna pult, mis ühendub otse pilveteenusesse pakkudes nii väiksemat latentsust parema kogemuse saamiseks. Maksma hakkab pult 50 dollarit. loomulikult võid sa kasutada ka juba mõnda olemasolevat pulti või hoopis klaviatuuri ja hiirt.

Luna