Appi, kas Xbox Series X hakkab tõesti nii palju maksma?

0
339
Alanah Pearce

Videomängude ajakirjanik ja podcaster Alanah Pearce (jah seesama blond tüdruk, kes kunagi IGN’is töötas) on taaskord suutnud furoori tekitada.

Sel korral tuli Pearce lagedale väitega, et tema jaekaubanduses töötav tuttav olevat talle näidanud oma poesüsteemi ekraanilt Xbox Series X-i novembrikuist väljalaskekuupäeva ja hinda. Xbox Series X-i hinnaks olevat olnud 599 dollarit.

Arvestades Pearce’i kahtlaseid allikaid ning tema varasemaid kahtlase väärtusega avaldusi, siis ei tasuks seda avaldust siiski väga tõsiselt võtta. Pearce oli muuseas see isik kes lasi liikvele jutu nagu Xboxi mängude üritusel näidatud “Halo Infinite” olevat varasem alfa versioon ja tegelik mäng näeb suurepärane välja, see väide osutus kahjuks üsna kiirelt valeks. 343 Industries tunnistas, et tegemist oli õige versiooniga ning võttes kuulda kasutajate tagasisidet, alustasid nad graafika parendamisega. See aga tähendas, et kuna “Halo Infinite” kallal tuleb veel lisatööd teha, siis ei saa seda siiski sel sügisel veel välja anda ning mängu ilmumine lükati edasi järgmisesse aastasse.

Suure tõenäosusega on tegemist kas võltsitud hinnaga (ei ole üldsegi raske ajutiselt poesüsteemis sisse toksida suvalisi numbreid) või siis lihtsalt kohahoidja hinnaga, mida poed üsna tihti kasutavad uute toodete sisestamisel süsteemi.

Mitmel pool on pakutud, et kuna Xbox Series X on võimsam kui PlayStation 5, siis hakkab uus Xbox ka rohkem maksma. Lisaks oodatakse endiselt, et Microsoft teeks teatavaks ka teise, odavama konsooli, Xbox Series S-i, mis peaks turul asendama Xbox One X-i konsooli. Arvatakse, et Xbox Series X-i ja Xbox Series S-i hinnavahe võiks olla umbes 200 dollarit. Sellisel juhul oleks 599 dollarit loogiline number Xbox Series X-i hinnasildil ning Xbox Series S hakkaks siis maksma näiteks 399 dollarit.

Samal ajal on aga Phil Spencer korduvalt teatanud, et nad on õppinud oma vigadest mis nad tegid Xbox One’i väljalaske ajal ning üheks selliseks veaks olevat olnud hind. Spencer on lubanud, et Xbox Series X hakkab olema odavam või vähemalt sama hinnaga mis PlayStation 5. See aga tähendab, et Xbox Series X-i hind ei saa kuidagi olla 599 dollarit, kui PlayStation 5 hind oleks 499 dollarit, nagu seni arvatud on.

PS5

Muidugi võib PlayStation 5 hakata maksma 599 dollarit ja sellisel juhul sobiks sama hind ka Xbox Series X-ile. Kuid siin tekib kohe küsimus, kas selline hind uue põlvkonna konsoolidele ikka on hea mõte? Kuidas tarbijad selle hinna vastu võtaksid, eriti arvestades praeguse põlvkonna konsoolide hindu. Tõsi, Sonyl on olemas ka teine konsool, ilma plaadilugejata versioon mille hind võiks olla umbes 50-100 dollarit odavam.

Kui ükskõik milline PlayStation 5 konsool (plaadilugejaga või ilma) tuleb odavam kui Xbox Series X-i hind, isegi kui Microsoft toob odavama konsooli turule, oleks see tõsine löök Microsoftile. Eriti peale Spenceri lubadusi, et uus Xbox hakkab maksma vähem või vähemalt samapalju kui PS5. See tähendaks, et korduks sama mis juhtus Xbox One’i ja PS4 turule toomise ajal, mis aitas Sonyl kiirelt müügiedu saavutada Microsofti ees. Arvatavasti jätkub kaks ühele eduseis ka uue põlvkonna konsoolide ajal, arvesse võttes seda, et Sony soovib võimalikult kiiresti võimalikult palju uut konsooli müüa. Ostjate meelitamiseks plaanib Sony anda juba esimesel aastal välja mitu PS5 eksklusiivmängu. Microsoft on aga samal ajal kinnitanud, et esialgu ühtegi Xbox Series X-i eksklusiivmängu ei ilmu, et kõik uued mängud ilmuvad ka praegustele Xbox One’i konsoolidele.

Kui palju täpselt uue põlvkonna konsoolid maksma hakkavad, seda peaks ametlikest allikatest järgmise paari kuu jooksul lõpuks teada saama. Kuna uue põlvkonna konsoolid ilmuvad juba novembris, siis hiljemalt oktoobriks peavad Sony ja Microsoft oma hindadega välja tulema. Küsimuseks jääb, kumb neist enne murdub, kumb teeb hinna esimesena avalikuks ning milline saab olema seejärel konkurendi vastus sellele hinnale?!