Cyberpunk 2077 ei hakata tsenseerima

0
119
Cyberpunk 2077

Viimaste andmete kohaselt selgub, et Cyberpunk 2077 ei tsenseerita Austraalias, hoolimata austraallaste rangetest reeglitest mängude klassifitseerimisel.

Kuigi Cyberpunk 2077 leidub uimastite kasutamist, vägivalda, seksi ja seksuaalset vägivalda, on mäng siiski Austraalias heakskiidetud. Kuba Kutrzuba (CD Projekt Red) kinnitas GameSpotile, et Cyberpunk 2077 sai Austraalias omale 18+ reitingu ning mäng ilmub tsenseerimata kujul.

“Vanusepiirangute saamine Austraalias oli meie teel oluline verstapost mängu väljaandmiseks septembris,” rääkis Kutrzuba. “Loome teose küpsemas eas publiku jaoks ja seetõttu ootasime R 18+ reitingut. Me pole pidanud oma mängu kuidagi muutma ja Austraalia mängijad on saanud võimaluse nautida täismahus Cyberpunk 2077 kogemust.”

Selgub, et mõned on võrdsemad kui teised. Näiteks DayZ arendajad pidid mängus muudatusi hakkama tegema, sest Austraalias ei kiidetud nende mängu heaks pärast seda, kui avastati, et mängijad saavad oma tervist taastada suitsetades jazz-sigaretti. Sarnast saatust on teiste seas tabanud ka selliseid teoseid nagu Saints Row IV, State of Decay, Fallout 3, Left 4 Dead 2, Mortal Kombat, Outlast 2, We Happy Few jne.

Austraalias keelatud videomängude hulgast aga leiab sellised tuntud teosed nagu Hotline Miami 2: Wrong Number, Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, Omega Labyrinth Z, Phantasmagoria, Risen, Syndicate, The Witcher 2: Assassins of Kings. Paljud neist mängudest sisaldavad märksa leebemal kujul vägivalda ja seksiteemasid, võrreldes septembris ilmuva Cyberpunk 2077-ga.