Dr Disrespect sai koos teiste ahistajatega Twitchi keelu

0
221
Dr Disrespect

Seoses hiljutiste seksuaalse kuritarvitamise ja ahistamise väidetega otsustas Twitch alustada nende juhtumite uurimist ja süüdlaste eemaldamist Twitchist. Sellega seoses on Twitchi keelu saanud ka mitmed populaarsed striimerid.

Eelmisel aastal teatas Samantha Wong Twitchile, et teda on seksuaalselt ahistanud üks teine Twitchi kogukonnaga seotud isik. Kuid aasta hiljem ei olevat midagi muutunud ja Sampai nime kasutav striimer Samantha Wong kirjutas Twitteris, et teda ahistanud isik on endiselt Twitchis, osaleb nende üritustel ja on isegi esinenud Twitchi ametlikul kanalil.

Seoses sellega, et Twitch ignoreerivat süüdistusi seksuaalse ahistamise ja rassismi teemal, korraldati 24. juunil Twitchi boikoteerimine – #Twitchblackout. Loomulikult mitte kõik striimerid ei läinud selle kampaaniaga kaasa ning kampaania toetajad süüdistasid neid “mitte hoolimises”, “rassistide ja seksuaalsete ahistajate toetamises” ja teistes pattudes.

https://twitter.com/gothixTV/status/1275566104832806913

Pärast protesti teatas Twitch, et nad on alustanud seksuaalse kuritarvitamise ja ahistamise väidete uurimist ning on võtnud tarvitusele mitmesugused meetmed süüdlaste karistamiseks.

“Vaatame võimalikult kiiresti üle kõik ilmsiks tulnud juhtumid, tagades samal ajal nende tõsiste süüdistuste hindamisel asjakohase hoolsuse. Oleme seadnud prioriteediks kõige raskemad juhtumid ning vastavalt meie uurimise tulemustele alustame viivitamatult jagama permanentseid kasutamiskeelde. Paljudel juhtudel kus väidetavad juhtumid on aset leidnud väljaspool Twitchi, vajame me otsuste tegemiseks lisateavet. Mõnel juhul peame me nendest juhtumitest teatama pädevaid ametivõime, kellel on paremad võimalused põhjalikumaks uurimiseks,” seisab nende teates.

Lisaks kutsub Twitch kõiki kasutajaid jagama teavet oma kogemuste kohta. Juhtumitest on võimalik konfidentsiaalselt raporteerida Twitchi leheküljel.

Kuigi Twitch ei avalda arusaadavatel põhjustel kasutajate nimesid, kes on alalise kasutamiskeelu saanud, siis Twitchist on ära kadunud mitmed populaarsed striimerid. Mõned neist, näiteks BlessRNG, on tulnud lagedale ka juba avaliku teatega, kus nad kahetsevad toimunut.

Twitchi kasutamiskeelu saanud striimerite hulgast leiab ka peldikustriimiga tuntust kogunud Guy “Dr. Disrespect” Beahm. Oma viimase striimi ajal loeb ta midagi, mis teda nähtavalt endast välja viib, seejärel jääb ta vahepeal enneolematult vaikseks, kuid striimi lõpus teatab ta, et “elu on veider hetkel” ning katkestab ropendades striimi. Veidi aega hiljem on Dr Disrespecti kanal suletud ning Twitch hakkas tema kanali tellijatele tagasimakseid tegema. See viitab sellele, et Dr Disrespecti Twitchi kasutamiskeeld on igaveseks.

Nädalavahetuse jooksul on tekkinud mitmesuguseid teooriaid selle ümber miks Dr Disrespect Twitchi kasutamiskeelu sai. Mõned neist on rohkem usutavamad, teised aga vähem. Uusi teooriaid tekitas juurde ka Dr Disrespecti naise postitus Instagrammis, mis tänaseks on kustutatud.

Üheks teooriaks, mis ringi liigub, on seotud tema lubadusega varasemates striimides, et midagi suurt juhtub 29. juunil. Samal kuupäeval pidavat tulema Spotify turule oma uue striimiplatvormiga Brime. Selle ümber on liikunud mitmeid kuulujutte, sealhulgas neid, mis räägivad Dr Disrespecti, Ninja ja Shroudi seotusest uue platvormiga. Tegemist on ühe äärmiselt ebausutava teooriaga, kuid arvestades sellega, et teade Brime kohta pidi ilmuma 29. juunil, siis selle kuulujutu kohta saab juba tänase päeva jooksul rohkem selgust.

Märksa usutavamaks teooriaks aga on see, et Dr Disrespect on alalise kasutamiskeelu saanud tänu ahistamissüüdistusele. Arvestades tema käitumist nii striimides kui ka väljaspool Twitchi, kuidas ta teisi mängijaid ja striimereid sõimab ja mõnitab, sealhulgas ka naissoost striimereid, siis ei ole mitte midagi üllatavat selles, et keegi lõpuks süüdistuse esitas jaDr Disrespect lõpuks Twitchist alalise kasutamiskeelu sai. Lisaks sellele, et Twitch tegeleb hetkel ahistamissüüdistuste uurimise ja kasutajate karistamisega, toetavad seda teooriat ka tema viimased laused striimis ning mitmed postitused sotsiaalmeedias. Näiteks tuntud Slasheri kasutajanime all tuntud Rod Breslau kirjutab Twitteris, et teemaga kursis olevad inimesed on jaganut talle teavet Dr Disrespecti Twitchi kasutamiskeelu põhjuste kohta ning tegemist olevat nii olulise ja sensitiivse teemaga, et ta ei taha seda teemat rohkem puudutada.

Lisaks on vahepeal oma koostöö Guy “Dr. Disrespect” Beahmiga lõpetanud ka mitmed tema senised partnerid, sealhulgas Razer, Lamo ja Discord. See viitab taaskord, et tegemist on tõsisema probleemiga.

Kuigi Dr Disrespect kirjutab Twitteris, et Twitch ei ole teda konkreetsetest põhjustest teavitanud, on üsna ilmselge, et ta on ise siiski teadlik mis põhjustel ta kasutamiskeelu sai ning miks Twitch ja teised partnerid on temaga partnerlussuhted lõpetanud.

Ükskõik mis need põhjused ka ei oleks, üks on kindel, nii suure kaliibriga striimeri puhul tulevad need põhjused varem või hiljem lõpuks välja.