GDC 2020 jääb koroonaviiruse tõttu tühjaks

0
81
Rainbow Six outbreak

Mõni aeg tagasi teatas Sony, et seoses koroonaviiruse levikuga otsustasid nad märtsis toimuvast mänguarendajate konverentsist (GDC 2020) mitte osa võtta. Nüüd on Sonyst eeskuju võtmas ka teised ettevõtted.

Hideo Kojima, kes lubas teha ettekande Death Strandingust on samuti teatanud, et Kojima Productions on otsustanud üritusel mitte osaleda. “Kojima Productions on teinud raske otsuse ja tühistanud meie osalemise 2020. aasta mänguarendajate konverentsil, seoses koroonaviirusega seotud probleemide kasvuga.”

Oma otsusest üritusel mitte osaleda, teatas ka Facebook: “Oma töötajate, meie koostööpartnerite ja GDC kogukonna tervise ja ohutuse pärast ei osale Facebook tänavusel mänguarendajate konverentsil COVID-19-ga seotud riskide tõttu.”

Arvesse võttes koroonaviirusega seotud juhtumite eskaleerumist uutes piirkondades on otsustanud ka Electronic Arts astuda täiendavaid samme oma töötajate tervise kaitsmiseks. “Selle tulemusel tühistame me meie ametliku osalemise GDC-l ja piirame oma osalemist teistel üritustel. Jätkame olukorra jälgimist ja kohandame oma töötajatele antud suuniseid vastavalt vajadusele.”

GDC teatas eelmisel nädalal oma avalduses: “Usume, et tuginedes USA rangele karantiinile koroonaviiruse ümber ja paljudele tõhustatud kohapealsetele meetmetele, suudame oma kogukonna jaoks läbi viia ohutu ja eduka ürituse.” Päev hilhem teatati aga 15 kinnitatud COVID-19 juhtumist Californias ning kogu Ameerika Ühendriikide peale on nüüd 53 registreeritud nakatunut.

Arvatakse, et seoses koroonaviiruse levikuga järgivad Sony, Facebooki ja EA eeskuju ka teised mängude arendajad ning otsustavad üritusest mitte osa võtta. Sama saatus võib aga varsti tabada ka E3 2020, kui järgnevate kuude jooksul ei suudeta koroonaviiruse levikut peatada.