Head uudised uue põlvkonna konsoolide hinna osas

0
227

Eelmise aasta alguses soovis Donald Trumpi administratsioon kehtestada Hiinas toodetud kaubale – sealhulgas mängukonsoolid, puldid, lauamängud jne. – kuni 25% kõrgema maksumäära. See oleks aga tähendanud uue põlvkonna konsoolidele kõrgemat hinda, mis oleks mõjutanud ka Euroopa hindu.

Selle uudise peale ühendasid Sony, Microsoft ja Nintendo oma jõud ja oma ühisavalduses, millega nad olid vastu Trumpi ideele tõsta mängukonsoolide maksumäära, teatasid nad, et see “teeks uue põlvkonna konsoolid kättesaamatuks paljudele ameerika peredele”.

Õnneks on peale edukaid läbirääkimisi Ameerika Ühendriigid ja Hiina kokku leppinud uutes kaubanduslepingu tingimustes ning mängukonsoolide hinnad jäävad uutest maksudest puutumata.

“Kiidame heaks, et administratsioon loobus tariifide rakendamisest mängukonsoolidele ja pultidele,” teatas Entertainment Software Association (ESA), mis esindab USA videomängutööstuse huve.

Kuigi mängukonsoolidele ja pultidele kõrgemat maksu ei rakendata, siis Hiinas toodetud lauamängude materjalidele hakkab kehtima kõrgem maksumäär.

PlayStation 5 ja Xbox Series X ilmuvad käesoleva aasta pühade perioodil, kuid palju need lõpuks maksma hakkavad, seda ei ole endiselt ametlikult avaldatud. Seniste lekete ja kuulujuttude põhjal pakutakse võimalikuks hinnavahemikuks 400-500 dollarit/eurot.