Trump tahab mängukonsoolidele kõrgemat maksu kehtestada

0
362
Pilt: BarBus

Ameerika Ühendriikide ja Hiina vahelised suhted on viimasel ajal märgatavalt jahenenud ning uue kaubanduspoliitika tõttu võib peagi juhtuda, et mängukonsoolidele kehtestatakse senisest kõrgemad maksud.

GameDaily kirjutab, et Trumpi administratsioon esitas ettepaneku kehtestada Hiinas toodetud kaubale – sealhulgas lauamängud, mängukonsoolid, puldid ja muu tehnika – kuni 25% kõrgema maksumäär.

Kui ettepanek heaks kiidetakse, tähendab see tarbijate jaoks videomängude toodete hinnatõusu Ameerika Ühendriikides. Uued kõrgemad maksud hakkavad ilmselgelt mõjutama Sony ja Microsofti uute konsoolide hinda. Kas ja kui palju see omakorda Euroopat mõjutama hakkab, selle kohta on ilmselt veel vara midagi paikapanevat arvata, kuid arvestades senist praktikat mänguturul võib see tähendada kõrgemaid hindu ka Euroopas.

Lauamängude turul võib see tähendada kuni 10% kõrgemaid hindu. “See on kõrge tariif ja ma arvan, et see mõjutab paratamatult hindade kujunemist lauamängude turul, 5-10% kõrgemaid hindu kogu lauamängude tööstuses,” ütles Moynihan GameDaily’le.


Meile Meeldib Mängida sai viie aastaseks

Täna, täpselt viis aastat tagasi alustas tegevust uus kodumaine mänguportaal Meile Meeldib Mängida (ehk Mkuubis). Lehekülje eestvedajateks olid Mihkel Reinumäe, Tauno Taul ning Jan...