Kuhu jäi Sony suur PlayStation 5 üritus?

0
241

Alates eelmise aasta lõpust on ringi liikunud kuulujutud teemal, et suur PlayStationi üritus toimub 2020. aasta veebruari alguses. Tänaseks on kõigile ilmselt selge, et seda ei juhtu, ei veebruari alguses ega ka lõpus, sest Sony ei ole endiselt veel ühtegi pressikutset välja saatnud.

Fännid on asunud nüüd kannatamatult ootama järgmist kuud, lootuses, et ehk toimub suur PlayStation 5 üritus hoopis märtsis. Kuid kui arvesse võtta seda, kuidas Sony ja Microsoft mängivad hetkel kassi ja hiire mängu, oodates millal konkurent esimesena oma kaardid lauale paneb, on mul põhjust kahelda, et kumbki neist niipea midagi olulist uue põlvkonna konsoolide kohta avaldab.

Suure tõenäosusega saame me uue põlvkonna konsoolide kohta rohkem teada alles juunis, mil toimub ka E3 2020. Kuigi Sony on teatanud, et nad ei osale käesoleva aasta E3 üritusel, on neil planeeritud mitmesuguseid väiksemaid tarbijatele suunatud üritusi, kus nad tutvustavad uusi PS4 ja PS5 mänge.

Tõenäoliselt ootabki Sony nüüd ära Microsofti E3 pressikonverentsi, enne kui nad oma pressiürituse või -teatega lõpuks lagedale tulevad. Kuid ka siis ei ole välistatud olukord kus uue põlvkonna konsoolide hindu ei saa me ka siis veel teada. Mõlemad ettevõtted on selgelt mõista andnud, et nad püüavad tulla lagedale parema või vähemalt samaväärse hinnaga mida konkurent pakub.

Seoses koroonaviiruse puhanguga on tekkinud tehnoloogiaturul ka tootmisprobleeme ning sellega seoses on mitmel pool avaldatud arvamust, et seetõttu võib aasta lõpus esineda probleeme uue põlvkonna konsoolide saadavusega või lükatakse nende müügile tulek üldse edasi. Seda viimast tõenäoliselt ei juhtu, kuid probleeme uute mängukonsoolide saadavusega võib tekkida küll, sõltumata koroonaviirusest.

Nimelt ei ole ei Sony ega ka Microsoft endiselt veel uue põlvkonna konsoole tootma hakanud ning mida kauem sellega viivitada, seda tõenäolisem on, et pühade ajaks lihtsalt ei suudeta neid piisavas koguses toota. Näiteks Xbox One’i ja PS4 tootmisega alustati alles augustis ja mõlema saadavusega oli esimestel kuudel tõsiseid probleeme.

Kui nüüd arvestada siinkohal aastate jooksul suurenenud tarbijate hulgaga, tuleks Xbox Series X’i ja PS5 tootmisega alustada hiljemalt mais juba, et neid jätkuks ka poelettidele. Selleks ajaks on aga koroonaviirusega seotud probleemid juba selja taha jäetud, sest viimased andmed viitavad sellele, et viiruse levik on kontrolli alla saadud – viimasel nädalal on uute nakatunute ja surmajuhtide arv olnud kogu ajaperioodi kõige madalam.

Küll aga mõjutab koroonaviiruse puhang tootmist ja ürituste toimumist täna. Näiteks Nintendo on teada andnud, et see on mõjutanud hetkel Switchi tootmist ning ära on jäetud ka mitmesugused üritused, sealhulgas ka e-spordi üritused. Sony teatas samuti nädala alguses, et nad otsustasid Mobile World Congress üritusest mitte osa võtta, tegemist on aasta tähtsaima mobiilimessiga. Selle asemel toimub 24. veebruaril pressiüritus, mida saab näha Sony Xperia YouTube’i kanalil. See on hetkel ka Sony ainuke kinnitatud pressiüritus veebruaris.